Kuva: Poliisi

Kokoontumisrajoitukset säilyvät ennallaan Länsi-Pohjan kunnissa

24.03.2021 17:14 - Marja Ollakka

Lapin aluehallintovirasto jatkaa määräystä, joka kieltää Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki yli 6 henkilön sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 6 ihmistä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta, jossa kuvataan myös tartuntatautilain pykälän 58 c edellyttämät velvollisuudet tapahtumien järjestäjille.

Määräys on voimassa 29.3.–25.4.2021 Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella eli Kemin, Keminmaan, Simon, Tervolan, Tornion ja Ylitornion kunnissa.

Aluehallintoviraston päätös perustuu tämänhetkiseen alueellisen tilanteen kokonaisarvioon. Suomessa tautitilanne on huonontunut helmikuun jälkeen ja Pohjois-Ruotsin tartuntatilanne on edelleen merkittävästi Länsi-Pohjan aluetta huonompi. Virusmuunnosten leviämisen vuoksi on edelleen olemassa merkittävä riski tartuntatilanteen huonontumiselle.

Lue myös: Koronaan liittyvät rajoitukset ja suositukset Oulussa pysyvät ennallaan 5.4. saakka

Kilpailut

Uusimmat