Kuva: Jussi Häkkilä

Länsi-Pohjan alueen toimijat määrätään varmistamaan turvavälit

28.04.2021 17:44 - Marja Ollakka

Lapin aluehallintovirasto jatkaa Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kunnissa kokoontumisrajoitusta, joka kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 6 henkilöä. Lisäksi Länsi-Pohjan alueelle tulee voimaan määräys turvaväleistä. Molemmat määräykset koskevat kaikkia Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin kuntia. Kokoontumisrajoitus on voimassa 10.5.–23.5.2021.

Lapin aluehallintovirasto velvoittaa Länsi-Pohjan alueen toimijat varmistamaan, että henkilöiden väliset lähikontaktit voidaan tosiasiallisesti välttää yleisölle avoimissa tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa. Määräys turvaväleistä on voimassa 29.4.–23.5.2021.

Lähikontakti tarkoittaa fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan.

Määräys ei koske 2005 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten liikuntaan tai muuhun harrastustoimintaan käytettäviä tiloja. Näissä tilanteissa toiminta tulee järjestää opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 2.2.2021 antamien ohjeiden mukaan.

Toimijoiden pitää tehdä kirjallinen suunnitelma siitä, miten ne estävät yleisön ja asiakkaiden lähikontaktit. Keinot toimijat voivat määritellä itse. Jos toimintaa ei ole mahdollista järjestää lain edellyttämällä tavalla, tiloja ei voi käyttää.

Lue myös: Muuntovirus jyllää Länsi Pohjassa ja kiihtymisvaihe jatkuu alueella - joukosta löytynyt taudin britti- sekä eteläafrikkalaista muunnosvirusta

Kilpailut

Uusimmat