Kuva: Jussi Häkkilä

Hallitus: Suomi poikkeusoloihin kolmeksi viikoksi

25.02.2021 10:27 - Jussi Häkkilä

Hallitus on päättänyt, että Suomessa siirrytään poikkeusoloihin kolmeksi viikoksi kahdeksas ensi kuuta alkaen koronan takia.

Hallitus on päättänyt, että Suomessa siirrytään poikkeusoloihin kolmeksi viikoksi kahdeksas ensi kuuta alkaen koronan takia.
Yhteensä seitsemän sairaanhoitopiirin alueella ohjataan otettavaksi heti käyttöön tason kaksi eli leviämisvaiheen tiukimmat rajoitukset. Nämä ovat Helsinki ja Uusimaa, Varsinais-Suomi, Satakunta, Kanta-Häme, Vaasa, Ahvenanmaa ja Lappi.

Lisäksi yhdeksälle kiihtymisvaiheen alueelle suositellaan käyttöön samoja toimia. Nämä ovat Itä-Savo, Etelä-Karjala, Pirkanmaa, Keski-Suomi, Päijät-Häme, Länsi-Pohja, Pohjois-Pohjanmaa, Etelä-Pohjanmaa ja Kymenlaakso. Käytännössä poikkeusolot tarkoittavat mm. ravitsemisliikkeiden sulkemista. Ruuan ulosmyynti asiakkaille on kuitenkin sallittua. Lisäksi leviämis- ja kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla peruskoulun yläluokat ohjataan siirtymään etäopetukseen. Yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta voidaan myös keskeyttää. Rajoitustoimet tarkoittavat laajaa etätyö- ja kasvomaskisuositusta, riskiryhmien suojaamista, korkeakoulujen etäopetusta, julkisten tilojen käytön rajoittamista ja sulkemista, aikuisten ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä sekä henkilöliikenteen matkustajamäärien rajoituksia.
Lisäksi otetaan käyttöön yli kuuden hengen kokoontumisrajoitus, ja kehotetaan välttämään yli kuuden hengen yksityistilaisuuksien järjestämistä.

Sulkeminen ei koske epidemian perustason alueita.

Lue myös: Oulussa koronatartunnat nousussa

Kilpailut

Uusimmat