Kuva: Jussi Häkkilä

Maastopalot työllistivät pelastuslaitosta useilla paikkakunnilla

27.05.2024 08:37 - Jussi Häkkilä

Ajettavasta ruohonleikkurista alkunsa saanut maastopalo levisi kaislikossa noin puolen hehtaarin alueelle eilen iltapäivällä Oulussa Vihirannantiella.

Ajettavasta ruohonleikkurista alkunsa saanut maastopalo levisi kaislikossa noin puolen hehtaarin alueelle eilen iltapäivällä Oulussa Vihirannantiella.
Myös Kolarissa Nivantiellä oli eilen iltapäivällä maastopalo noin 12:n aarin alalla. Paikalla oli poltettu roskaa tynnyrissä ja kovan tuulen johdosta tuli pääsi leviämään maastoon.
Lisäksi Kuusamossa Ajakanlahdessä oli eilen iltapäivällä maastopalo noin tuhannen neliön alalla. Palo havaittiin palovalvontaa suorittaneesta lentokoneesta. Sammutustyötä vaikeutti vaikeakulkuinen maasto. Syttymissyystä ei ole vielä tietoa.
Iissä Halttulantiellä paloi lauantaina piharakennus omakotitalon pihapiirissä. Palo levisi viereiseen metsään ja oli vaarassa levitä läheiseen omakotitaloon. Henkilövahinkoja ei sattunut. Palon epäillään saaneen alkunsa aiemmin päivällä suoritetusta kulotuksesta.
Kulotus aiheutti hälytyksen lauantaina myös Haapajärven Niininevalle. Palo havaittiin palovalvontalentokoneesta. Kulotus oli siinä määrin hallinnassa, että pelastuslaitoksen ei tarvinnut sammuttaa kulotusta, vaan paikallaolijat sammuttivat kulotuksen itse kyntämällä.
Pelastuslaitos muistuttaa, että maastopalovaroitus on voimassa, ja avotulenteko on kielletty.

Lue myös: Maastoa paloi Rovaniemellä ja Sievissä

Kilpailut

Uusimmat