Keliolosuhteiden nopean muutoksen vuoksi Jokilaaksojen ja Oulu-Koillismaan pelastuslaitosten alueella oli eilen iltapäivällä lukuisia liikenneonnettomuuksia.
Poliisi sai tiedon tänään hieman puolenpäivän jälkeen kahden ihmisen kuolemaan johtaneesta liikenneonnettomuudesta Kannuksessa Kokkolantiellä.
Kaksi henkilöä loukkaantui tänään kahden henkilöauton nokkakolarissa Iissä nelostiellä Viinamäentien risteyksessä.
Länsi-Suomen merivartioston mukaan 145 metriä pitkä Hollannin lipun alla oleva rahtialus on törmännyt jäänmurtaja Kontion perään Oulun sisääntuloväylällä.
Jokilaaksojen liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta tutki viime vuonna 14 kuolemaan johtanutta liikenneonnettomuutta.
Poliisi on jatkanut viime perjantaina Kokkolan Kälviällä tapahtuneen yhden ihmishengen vaatineen liikenneonnettomuuden tutkintaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.
Liminka, Suomussalmen Hossa, Syötteen kansallispuisto Pudasjärvellä ja Taivalkoskella, Urho Kekkosen kansallispuisto Inarin, Sodankylän ja Savukosken alueella, sekä Kolarin Ylläs ovat mukana GoExpon Vuoden retkikohde 2019 -kilpailun finaalissa kymmenen parhaan joukossa.
Kaksi kuoli ja neljä loukkaantui tänään Sodankylässä Kakslauttasen eteläpuolella henkilöauton ja rekan yhteentörmäyksessä.
Poliisin mukaan Kalajoella lokakuussa kolmen nuoren kuolemaan ja yhden loukkaantumiseen johtaneen kuolonkolarin aiheuttaneen henkilöautoa kuljettaneen kalajokisen nuoren miehen veren alkoholipitoisuus oli 1,2 promillea.
Poliisi on kuullut onnettomuuden silminnäkijöitä ja suorittanut asiassa teknistä tutkintaa.
Henkilöauto ja säiliöauto kolaroivat eilen kasitiellä Vitikan kohdalla Kokkolassa.
Oulussa ja lähikunnissa poliisia ja muita viranomaisia työllistivät mm. kotihälytykset, päihtyneet ja pahoinpitelyt.
Polkupyörällä liikkeellä ollut vuonna 1966 syntynyt Uusikaarlepyyssä asuva mies menehtyi tänään aamulla Pedersöressä jäätyään kuorma-auton alle.
Vuonna 1982 syntynyt ylivieskalaismies menehtyi liikenneonnettomuudessa Ylivieskassa maanantai-iltana.
Lapin ELY-keskuksen ylijohtaja Jaakko Ylinampaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Poliisin tutkimuksissa on selvinnyt, että onnettomuus on tapahtunut klo 01.22 ja hälytys hätäkeskukseen asiasta on tullut klo 01.59.