Poliisi on selvittänyt Kemissä eilen tapahtuneen röyhkeän omakotitalomurron.
Sotkamolainen noin 60-vuotias mies puukotti toista sotkamolaista noin 65-vuotiasta miestä useita kertoja ylävartalon alueelle lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Sotkamossa yksityisasunnossa
Asuttuun omakotitaloon murtauduttiin eilisaamuna Kemissä Laukkulankadulla asukkaiden ollessa vielä nukkumassa.
Influenssaa on todettu yhä enemmän Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella.
Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, aluehallintovirasto, verohallinto, tulli ja poliisi valvoivat viikonloppuna ulkomaisten henkilökuljetusyritysten toimintaa Rovaniemellä.
Toinen osallisista loukkaantui yhteentörmäyksessä. Tapahtumapaikalla ei ollut yhtään todistajaa, joka olisi nähnyt onnettomuuden. Mahdollisia silminnäkijöitä pyydetään kuitenkin olemaan yhteydessä poliisiin.
Tekijät luovutettiin vanhemmilleen sekä asiasta laadittiin lastensuojeluilmoitukset.
Poliisi otti kiinni 30-vuotiaan miehen, jolla ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Mies puhalsi seulonta-alkometriin nollat, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfematiinille. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena sekä kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.
Onnettomuudessa oli mukana kolme henkilöä. Ensihoito vei heistä kaksi jatkohoitoon. Pelastuslaitos muistuttaa eteläisessä Lapissa olevasta liikennesäävaroituksesta. Lumisateiden vuoksi ajokeli on erittäin huono ja onnettomuusriski on huomattava.
Lapissa on sattunut tänään useita liikenneonnettomuuksia. Pelastuslaitos muistuttaa huonosta ajokelistä.
Kilpailun pääsihteeri Hannu Karstusta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun poliisilaitoksen liikenneyksikön partion ja Kainuun Rajavartioston Kuusamon rajavartioaseman partion maastoliikennevalvonnassa Pudasjärvellä Syötteen maastossa tarkastettiin 22 kelkkailijaa ja kelkkaa.
Harjoituksessa ammuttiin kohti kohdehenkilönä toiminutta konstaapelia, ja tämä sai ampumavamman käteensä.
Yhtiön arvion mukaan suunnitelluilla toimilla voi olla yhteensä enintään 110:n henkilötyövuoden vaikutukset.
Oulun yliopiston kiertotalouden tutkimuskeskittymä InStreams Hub on saanut mittavan rahoituksen hiilidioksidin talteenoton ja sen hyödyntämisen tutkimukseen.
Oulun hiippakunta viettää tänä vuonna 170-vuotisjuhlaansa.