Haapajärvellä Ruhalantiellä paloi varhain tänä aamuna noin 60-neliöinen yksikerroksinen vapaa-ajan asunto.
Haapajärven paloaseman vihkiäisiä ja Haapajärven VPK:n 85-vuotisjuhlaa vietettiin viime perjantaina.
Henkilöauto ajautui ulos tieltä varhain eilisaamuna Haapajärvellä Elämäjärventien ja Kalakankaantien risteyksessä.
Muhoksella Kirkkosaaren ja Montan uimarantojen vesissä on havaittu Oulun seudun ympäristötoimen mukaan runsaasti sinilevää.
Skarta Finland Oy on tehnyt sopimuksen ABO Wind Oy:n kanssa tuulipuiston rakentamisesta Haapajärven Pajuperänkankaalle.
Lehmiä pääsi viime yönä karkuun Kärsämäen ja Haapajärven väliselle tielle.
Uusien raakapuun kuormauspaikkojen rakentamistyöt Oulaisten ja Haapajärven alueella ovat käynnistyneet.
Jokilaaksojen linja-autoliikenne lisääntyy kesäkuun kuudennesta päivästä alkaen, kun Nivalan ja Ylivieskan välillä ryhdytään liikennöimään työmatkaliikenteeseen sopivia vuoroja myös koulujen loma-aikoina.
Eläinkaverukset jäivät puimaan tilannetta heinänsyönnin merkeissä. Palomiehet ovat jo peruuttaneet paloauton omaan talliinsa, joten taas ollaan valmiina niin ihmisiä kuin eläimiä varten.
Yhdistelmäajoneuvon kuljettaja loukkaantui onnettomuudesssa ja hänet kuljetettiin ensihoidon toimesta sairaalaan.
Ulosajon syystä ei ole varmuutta. Tie oli kuitenkin erittäin liukas tapahtumapaikalla.
Rasvamonttua pelotellaan tällä kertaa Haapajärvellä. Paikalliset kelkkaharrastajat ja -kilpakelkkailijat kokoontuvat rassaamaan menopelejä yhteisessä tukikohdassaan Kuonankylällä. Niemi-Korven Johannes on kasannut "Vipex - Turbo Mörkö" kelkkahirmun, joka on mallinsa tekniikan tehokkain kampe Suomessa. Osittain kilpailuihin liian ärtsy härveli pysyy kuitenkin mestarin käsissä, nimittäin palkintokaapissa on kiiltävää metallia jopa SM-kiihdytyksistä. Porukan koneita löytyy kaikista vuoden ajoista, aina vesicross kelkkoihin saakka. Itserakennettuna ajokit ovat mieluisia ja istuvat kuljettajalle, mutta kasaamisessa on myös ollut monta mutkaa matkassa. Kurkataanpa mitä muutakin yllättävää maastokalustoa löytyy samasta hallista!
Rasvamonttu on tällä kertaa aarrejahdissa Haapajärvellä. Mikäli Räisäsen Ahtilla ja kylällä kokoontuvilla äijäluolan ukoilla jää ylimääräistä aikaa, he ovat samalla asialla konehommissa. Päivätyönä herrat ajaa mm. raskaankaluston puu- ja sorarahtia ja viikonloppuisin he kokoontuvat yhteiseen olohuoneeseen vanhalle meijerille. Isojen autojen keulassa lukee pääasiassa tuttua Scaniaa, mutta kokoelman vanhojen ja kaksi- ja nelipyöräisten menopelien pelleistä löytyykin jo erikoisia malleja ja nimiä. Esimerkkeinä mainittakoon mielenkiintoisia vaiheita kokeneet mersu ja Buick Super 50-luvulta. Uskomattomimpien tarinoiden mukaan joitakin harvinaisia härveleitä on kaivettu esille jopa maan alta. Varastotiloista puolestaan löytyy myös kuorma-autojen varaosavalikoima omaan ja myyntikäyttöön. Kurkataanpa siis mitä aarteita entisen meijerin seinät kätkevät!
Työvalmentaja Mikko Ampulaa ja etsivä nuorisotyöntekijä Elina Pietikäistä Jokilaaksojen Nuorten Tuki ry:stä haastattelee Jussi Häkkilä.
Tapaukset sattuivat Haapajärvellä, Nivalassa ja Oulaisissa.
Haapajärven Halmeperällä paloi eilen iltapäivällä 200:n neliön suuruinen vanha varastona toiminut navetta.