Haapajärven Puronperäntiellä tyhjillään olevassa vapaa-ajan asunnossa kävi varkaita vapun tienoilla.
Asiantuntija Marko Salmelaa Raahen toimipisteestä haastattelee Petri Alminoja.
Jennina Salmelaa ja Anna Salomaata haastattelee Jussi Häkkilä.
Lapin käräjäoikeus vangitsi eilen poliisin vaatimuksesta haapajärvisen 1980-luvun alussa syntyneen miehen epäiltynä todennäköisin syin törkeästä varkaudesta Reisjärvellä viime viikon maanantain ja tiistain välisenä yönä.
Haapajärvellä Arolankujalla paloi eilen illalla autotalli, josta palo levisi päärakennukseen ullakolle, mutta ei asuintiloihin. Lisäksi palo uhkasi levitä naapuritaloon, mutta talon asukas ehkäisi neuvokkaasti leviämistä jäähdyttämällä paloa talon ulkopuolelta puutarhaletkulla. Pelastuslaitos joutui purkamaan rakenteita jonkin verran ja asuintiloihin tuli jonkin verran savuvahinkoja. Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa.
Haapajärven monitoimitalon katolla paloi eilen alkuillasta vesikourussa oleva lämmityskaapeli. Musta savu ennakoi suurempaakin paloa ja sai varalta liikkeelle enemmänkin pelastuskalustoa. Paikalla olleet kaupungin työntekijät olivat kuitenkin ripeitä ja toimivat ennen sammutuskaluston tuloa mallikkaasti.
Tämän vuoden alkupuoliskolla Nivala-Haapajärven seudun viidessä kunnassa 23 yritystä sai kehittämisavustusta investointeihinsa.
Haapajärven Ylipään metsästysseuran valmisteilla olevaan lahtivajaan Antinkankaan ampumaradan lähistöllä on murtauduttu tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.
Poliisikoira löysi eilen iltasella Haapajärvellä Varisjärven läheisyydessä muistisairaan iäkkään naisen olosuhteisiin nähden hyväkuntoisena tiheän metsän hakkuuaukosta.
Talosta oli rikottu mm. useita isoja ikkunoita ja niistä heitetty irtaimistoa pihalle. Talosta löydettiin kolme päihtynyttä alle 18-vuotiasta nuorta miestä. Nuorten alkoholin saantia sekä vahingontekoa selvitellään ja asiaa tutkitaan hallinnan loukkauksena ja vahingontekona.
Ikkuna- ja ovivalmistaja Inwido Finland Oy vaihtoi nimensä tämän kuun alusta Pihla Group Oy:ksi.
Poliisi epäilee, että Haapajärven keskustassa Kaivokadulla tänään aamuyöllä tuhoutuneen autokatoksen ja viereisen suhteellisen pahasti vaurioituneen omakotitalon palo on todennäköisesti sytytetty tahallaan.
Haapajärven Kaivokadulla sijaitseva omakotitalo vaurioitui tulipalon seurauksena varhain tänä aamuna.
Kulotus pääsi karkaamaan eilen kulottajien käsistä Haapajärvellä Ouluntiellä.
Kaikkiaan Nivala-Haapajärven seudulla oli vuoden vaihteessa 2 329 yritystä. Alueelle perustettiin 132 uutta yritystä ja toiminnan lopetti 102 yritystä. Alueen yrityksistä Haapajärvellä toimi 603, Kärsämäellä 295, Nivalassa 759, Pyhäjärvellä 450 ja Reisjärvellä 222. Samaan aikaan seudun väkiluku aleni noin 350 hengen verran. Vuoden vaihteessa seudulla oli Patentti- ja rekisterihallituksen sekä tilastokeskuksen tilastojen mukaan yhteensä n. 28 500 asukasta.
Veronmaksajain Keskusliiton kuntaverovertailun mukaan maakuntakeskusten kevein verottaja on tänä vuonna Helsinki. Kireimmin kuntalaisiaan verottaa puolestaan Kokkola.