Kuva: Pohde Pohjois-Pohjanmaam sairaanhoitopiiri

Pohteen säästöesitys aluehallitukselle

10.11.2023 08:59 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen tulevaisuuslautakunta kokoontui eilen päättämään aluehallitukselle lähetettävästä esityksestä sote-järjestämissuunnitelman päivittämiseksi.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen tulevaisuuslautakunta kokoontui eilen päättämään aluehallitukselle lähetettävästä esityksestä sote-järjestämissuunnitelman päivittämiseksi. Esitys sisältää mm. linjauksia sote-keskusverkkoon. Esityksen mukaan laajan palvelun sote-keskuksia on Pohjois-Pohjanmaalla kolme, sote-keskuksia 13 ja sote-yksiköitä 19. Palvelujen muuttamista liikkuviksi tai digitaalisiksi arvioidaan kuuden yksikön osalta.
Esitys sisältää myös Raahen yöpäivystyksen lakkauttamisen, ja päivystystä öisin tarvitsevat asukkaat hoidetaan Oulun yliopistollisessa sairaalassa tai Oulaskankaalla. Oulaskankaan palveluista, mukaan lukien erikoissairaanhoidon päivystys ja leikkaustoiminta, tehdään kokonaissuunnitelma ensi vuoden aikana.  Lisäksi turvallisuuslautakunnan esityksen mukaan Oijärven ja Syötteen paloasemat suljetaan. Lopullisen päätöksen suunnitelmasta tekee hyvinvointialueen valtuusto kokouksessaan 20. tätä kuuta.

Lue myös: Oulussa osoitetaan mieltä Pohteen ikäihmisten ympärivuorokautiseen hoivaan suunnittelemia leikkauksia vastaan

Kilpailut

Uusimmat