Yhteisvastuukeräys auttaa koronan seurauksista kärsiviä lapsia ja nuoria

04.02.2022 12:32 - Jussi Häkkilä

Haukiputaan seurakunnan nuorisotyönohjaaja Katri Haapakorvaa haastattelee Jussi Häkkilä.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon Yhteisvastuukeräys auttaa tänä vuonna koronaepidemian seurauksista kärsiviä lapsia ja nuoria Suomessa ja maailmalla. Keräys käynnistyy sunnuntaina koko maassa teemalla Lahjoita mulle huominen.
Kaikissa Oulun seitsemässä seurakunnassa järjestetään keräyksen aikana erilaisia tapahtumia, tempauksia ja myyjäisiä. Myös lipaskerääjiä voi nähdä kaduilla ja kauppojen edustoilla.

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 40 prosenttia käytetään nuorten hyväksi Suomessa tehtävään työhön. Suomeen jäävästä osuudesta puolet saa Lasten ja nuorten keskus, jossa kehitetään jalkautuvia palveluja tukemaan lasten ja nuorten hyvinvointia. Puolet kotimaahan käytettävästä tuotosta jää käytettäväksi paikallisseurakuntiin. 60:lla prosentilla avustetaan kehittyvien maiden katastrofialueiden asukkaita Kirkon Ulkomaanavun työn kautta.
Oulun seurakunnissa paikallinen 20:n prosentin tuotto-osuus käytetään lasten ja nuorten hyväksi erilaisin tavoin. Esimerkiksi Haukiputaan seurakunnassa on tavoitteena järjestää nuorille suunnattua moottoripajatoimintaa.

Lue myös: Huoltovarmuuskeskus aloittaa koululaisten koronakotitestien jakelun kunnille

Kilpailut

Uusimmat