Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus laatii tiesuunnitelmaa maantien 8460 parantamiseksi ja Jokikylän sillan uusimiseksi Oulun Haukiputaalla.
Suomen Lastenhoitoalan Liitto palkitsee 80-vuotisjuhlavuonnaan viisi päiväkotia. Yksi niistä on Länsituulen päiväkoti Haukiputaalta.
Suomen Kotiseutuliitto on jakanut Kotiseudulle-apurahoja yhteensä 16 200 euroa uutta kehittävään kotiseututyöhön.
Oulussa Haukiputaan lukiossa on todettu koronatartunta ja Oulun kaupungin tartuntatautilääkäri on asettanut kymmenen altistunutta henkilöä karanteeniin.
Rasvamonttu kaivaa tällä kertaa kolikoita taskusta Haukiputaalla. Parkkisenniemen Jamppa lätkii omaa pajatsoa Kiviniemessä. Eikä se ole kaikki pajatsossa mikä kiiltää, herra nimittäin entisöi myös omia hienoja rättisitikoita. Kokoelmista löytyy toki muutakin mm. upea "elvis" henkinen jukeboxi. Tutkitaanpa!
Miehen todettiin syyllistyneen erilaisiin rattijuopumusrikoksiin vuoden sisällä kuusi kertaa ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta saman ajan sisällä yksitoista kertaa.
Poliisille ilmoitettin kuljettajanvaarallisen näköisestä ajotavasta. Auto oli mm. meinannut törmätä useamman kerran toisen henkilöauton perään. Kyseinen henkilöauto oli hieman aiemmin varastettu Oulusta. Autoa kuljettaneen 30- vuotiaan ulkopaikkakuntalaisen naisen epäillään olleen tapahtumahetkellä huumausaineen vaikutuksen alaisena. Hänellä ei ole myöskään voimassaolevaa ajo-oikeutta. Auton sisältä löydettiin lisäksi tarkastuksen yhteydessä huumausaineeksi epäiltävää ainetta.
Poliisi pysäytti eilen alkuillasta taajamavalvonnassa henkilöauton Haukiputaalla. Suoritetussa huumausainetestissä tulos antoi positiivisen tuloksen huumausaineiden käytöstä ja hänet toimitettiin verikokeeseen. Lisäksi ajoneuvosta löytyi tarkastuksessa aseenpatruunoita, joiden hallussapitoon hänellä ei ollut asianmukaista lupaa, patruunat otettiin poliisin haltuun. Poliisi pysäytti illalla myös Iissä henkilöauton, jonka kuljettajalle suoritetussa huumausainetestissä tulos oli samankaltainen.
Rasvamonttu gumballoi tällä kertaa Haukiputaalle Kellon Kiviniemeen. Team #massamadallus on neljän äijän kopla, jossa rakennetaan yhteisiä gumball-autoja ja omia projekteja. Viimevuotinen gumball lopputulos oli varmasti yllätys improvisoiville tekijöilleenkin - Tinder Surprise! Painuvatko iskarit pohjaan tänä vuonna? Tutustutaanpa gumball autoihin, muihin kokoelmiin ja tietenkin myös itse ajotapahtumaan. (JUTUSSA MAINITAAN TAPAHTUMAN AJANKOHDAKSI TOUKOKUU, MUTTA SE SIIRTYI KORONAN VUOKSI ELOKUULLE)
Haukiputaan Kellon koulun 3B-luokan Iisan ja Lumin suunnittelema ja rakentama ilmanpuhdistaja, sekä Kellon koulun 4A-luokan Ullan suunnittelema ja rakentama pahan ilman muuntaja palkittiin tänään Tiedekeskus Heurekan, ympäristöministeriön ja Business Finlandin järjestämässä Hilavitkutin-kilpailussa.
Rasvamonttu pörryytteli tällä kertaa Perätalon Martin (kesk.) verstaalle Haukiputaan Martiniemeen. Mara huoltaa kyläläisten koneita ja korjaamo toimii samalla myös eräänlaisena "asukastupana". Perheessä harrastetaan koneita jo kolmannessa polvessa. Kuvassa oikealla Martin poika Pete, sekä 7- ja 10-vuotiaat pojanpojat Kunto ja Sisu.
Päätalo-instituutti on myöntänyt Taisto Tammelalle ensimmäisen palkinnon tämän vuoden Möllärimestari-omakustannekilpailun kertomus-, novelli- ja pakinakokoelmat -sarjassa teoksesta Suon neljä vuodenaikaa ja muita kertomuksia.
Nuorisoa tunkeutui eilen illalla Oulun Haukiputaalla Kauppakujalla sijaitsevalle rakennustyömaalle, ja kaksi heistä kiipesi työmaan nosturiin.
Biologi Hannu Tikkasta Metsähallituksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Haukiputaan Jatulissa järjestetään perjantaina nuorille ilmainen, ikärajaton ja päihteetön The Tapahtuma.
Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Maija Sakslinin määräyksestä Haukiputaalla sijaitsevaan Jussin kodit -lastensuojelulaitokseen tehdyssä ennaltailmoittamattomassa tarkastuksessa havaittiin lukuisia ongelmia sijoitettujen lasten kohtelussa ja rajoitustoimenpiteitä koskevassa päätöksenteossa.