Kuva: Maarit Vaahteranoksa

Rokuan ja Oulujokilaakson retkeilyreittejä ja taukopaikkoja kunnostetaan

20.05.2021 09:49 - Jussi Häkkilä

Rokuan kansallispuistossa ja sen lähiseudulla parannetaan tänä kesänä retkeilyreittejä ja taukopaikkoja.

Metsähallitus kunnostaa Rokuan kansallispuistossa ja sen lähiseudulla tänä kesänä retkeilyreittejä ja taukopaikkoja. Kunnostuksia on tiedossa Rokuan kansallispuistoon, Oulujokilaakson Tervareitistöön sekä Vaalan Tervajoen ja Kutujoen reitistöön. 
Rokuan kansallispuistossa polkuja linjataan osin uusiksi, viitoitukset uusitaan ja polkupohjia kestävöitetään sorastuksilla. Lianjärven ja Syväjärven väliselle kannakselle rakennetaan uusi päivätupa. Lisäksi muita taukopaikkoja kunnostetaan. 
Kansallispuiston laajennusosaan tehdään uusi Syvyydenkierros-päiväreitti. Se mukailee osin Rokuansydän-reittiä, joka puolestaan poistuu käytöstä. Myös Kaloripolku poistuu. Lisäksi Pookinpolulla, Harjunpolulla ja Keisarinkierroksella tehdään paikoin uusia linjauksia.  
Uutta on tiedossa myös maastopyöräilijöille. Puiston pohjoisosaan tehdään uusia reittiyhteyksiä, lisäksi avataan uudet yhteydet Pookivaaran ja Pitkäjärven välille sekä Pookin pysäköintipaikalta reitit Rokuanhoviin ja Saariselle. 
Uusilla reittilinjauksilla retkeilijöitä ohjataan maapohjalle, joka kestää paremmin kulutusta. Eroosion ehkäisemiseksi alueella tehdään myös polkujen kestävöintejä pääosin sorastamalla yhteensä noin kolmen kilometrin matkalla. 
Rakennustöitä tehdään myös muualla Rokua Geoparkin alueella. Oulujokivarren Tervareitistöllä ehostetaan taukopaikkoja Muhoksen ja Oulun rajalta aina Rokuanvaaralle saakka. Utaselle tehdään uusi kota. Tervareitistön pohjaa kunnostetaan uusimalla pitkospuita useiden kilometrien matkalta. Erityisesti suoalueilla pitkospuut ovat osin varsin heikossa kunnossa. Kulkemista helpottavat myös paikoin tehtävät sorastukset. 
Vaalan Tervajoen ja Kutujoen varressa on useita taukopaikkoja, joissa niin ikään kunnostetaan rakenteita, nuotiopaikkoja, siltoja ja veneenlaskuluiskia.

Kaikki rakennusurakat valmistuvat ensi vuoden syksyyn mennessä. 

Lue myös: Metsähallituksella ennätysmäärä metsien ennallistamispolttoja Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Kilpailut

Uusimmat