Kuva: Jussi Häkkilä

Oulussa koronatartunnat nousussa

25.02.2021 09:00 - Jussi Häkkilä

Oulussa koronatartuntojen määrä on kääntynyt alkuviikolla selvään nousuun.

Oulussa koronatartuntojen määrä on kääntynyt alkuviikolla selvään nousuun. Eilen todettiin 13 uutta tartuntaa. Tällä viikolla niitä on tähän mennessä ilmennyt 39. Touhula Toppilansalmen päiväkodissa todettiin alkuviikolla joukkoaltistus.
Oulun kaupunginsairaalassa osastolla A2 on kahden päivän aikana todettu yhteensä 15 tartuntaa, osa työntekijöillä ja osa potilailla. Sairaalahoidossa on Oulussa koronan takia 24 henkilöä.
Kaupungin koronajohtoryhmä arvioi koronatilannetta eilen ja päätti pitää ennallaan viime viikolla linjatut suositukset ja -rajoitukset, jotka ovat voimassa ensi viikon loppuun saakka. Pääkaupunkiseudun heikkenevä tilanne, muuntoviruksen yleistyminen siellä ja alkanut hiihtolomakausi aiheuttavat uhan epidemian kiihtymiselle lähiviikkoina myös Oulussa.

Koronarokotuksen on Oulussa saanut tähän mennessä 3942 henkilöä, 1,9 prosenttia oululaisista. Rokotteita tulee viikoittain Ouluun toistaiseksi pieniä määriä kerrallaan. Tämän vuoksi kaikki tiettyyn rokotettavien ryhmään kuuluvat eivät voi saada rokotetta heti. Suuren osan täytyy odottaa vuoroaan. Rokotusaikoja avataan viikoittain varattavaksi vain sen verran, kuin rokotteita saadaan.

Lue myös: Kalajoella neljä uutta koronatartuntaa altistuskaranteenissa olleilla

Uusimmat