Kuva: Jussi häkkilä

Maakuntaliitoille 6,5 miljoonaa maakuntien omaehtoiseen kehittämiseen ja siltasopimusten toimeenpanoon

20.03.2020 08:51 - Jussi Häkkilä

Valtioneuvosto on myöntänyt maakuntaliitoille viisi miljoonaa euroa maakuntien omaehtoiseen kehittämiseen ja 1,5 miljoonaa euroa siltasopimusten toimeenpanoon.

Valtioneuvosto on myöntänyt maakuntaliitoille viisi miljoonaa euroa maakuntien omaehtoiseen kehittämiseen ja 1,5 miljoonaa euroa siltasopimusten toimeenpanoon. Omaehtoisen kehittämisen määrärahaa voidaan käyttää esimerkiksi alueiden vahvuuksiin ja erikoistumiseen perustuviin kehittämishankkeisiin sekä monenkeskisiin selvitys- ja kehittämishankkeisiin, jotka edellyttävät nopeaa reagointia ja joihin muiden viranomaisten rahoitusvälineet eivät sovi. Maakunnan liiton harkinnan mukaan määrärahaa on mahdollista kohdentaa koronavirusepidemian alueen kehitykselle aiheuttamien haitallisten vaikutusten hillintään ja niistä toipumiseen. Keski-Pohjanmaalle myönnettiin 215 000, Pohjois-Pohjanmaalle 305 000, Kainuuseen 215 000 ja Lappiin 245 000 euroa.
Lisäksi Kainuulle, Pirkanmaalle ja Pohjois-Savolle myönnettiin kullekin 500 000 euroa sopimuksellisen yhteistyön määrärahaa siltasopimusten mukaisiin toimenpiteisiin. Siltasopimuksissa on sovittu toimista, jotka vaikuttavat mm. työvoiman saatavuuteen, osaamiseen ja koulutukseen, tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan sekä alueen saavutettavuuteen ja tunnettuuden kehittämiseen.

Lue myös: ELY-keskukselta rahoitusta Pohjois-Pohjanmaan yrityksille 2,7 miljonaa euroa

Kilpailut

Uusimmat