Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallitus päätti tämänpäiväisessä kokouksessaan aloittaa Lapin, Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakuntaliittojen yhteisen merialuesuunnitelman laatimisen Pohjoisen Selkämeren, Merenkurkun ja Perämeren alueelle.
Ympäristöministeriö on myöntänyt yli 1,3 miljoonaa euroa 15:lle kunnalle ja seitsemälle maakuntaliitolle vihreän siirtymän investointihankkeita edistäviin selvityksiin ja kaavoitukseen.
Perinteiset Pohjois-Pohjanmaan maakuntapäivät järjestetään ensiviikon maanantaina ja tiistaina 1. ja 2. päivä marraskuuta Oulussa Oulun kaupunginteatterissa. Maanantai-iltana on Pohjois-Pohjanmaan liiton vastaanotto Pohjois-Pohjanmaan liiton uusissa tiloissa Oulun Höyhtyällä.
Kuntavaalin mukaan Pohjois-Pohjanmaan uudessa maakuntavaltuustossa keskustalla on 27, kokoomuksella ja perussuomalaisilla 12, Vasemmistoliitolla yhdeksän, sosiaalidemokraateilla kahdeksan, vihreillä kuusi jäsentä ja kristillisdemokraateilla yksi jäsen.
Valtioneuvosto on tänään jakanut maakuntien liitoille maakuntien omaehtoiseen kehittämiseen kahdeksan miljoonaa euroa ja valtion ja kaupunkien välisten ekosysteemisopimusten käynnistämiseen viisi miljoonaa euroa.
Valtioneuvosto on myöntänyt maakuntaliitoille viisi miljoonaa euroa maakuntien omaehtoiseen kehittämiseen ja 1,5 miljoonaa euroa siltasopimusten toimeenpanoon.
Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuusto hyväksyi eilisessä kokouksessaan maakuntaliiton ensi vuoden talousarvion sekä talous- ja toimintasuunnitelman vuosille 2020-2022.
Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntavaltuusto kokousti tänään Oulussa. Valtuusto hyväksyi Pohjois-Pohjanmaan liiton toiminta- ja taloussuunnitelman.
Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuusto kokoontui eilen Oulussa. Päätösasioissa käsiteltiin mm. Pohjois-Pohjanmaan liiton toiminta- ja taloussuunnitelma, Pohjois-Pohjanmaan toisen vaihemaakuntakaavan osalta vastineet kaavaehdotusta koskeviin muistutuksiin ja maakuntakaavaehdotuksen hyväksyminen, sekä virkavapauden myöntäminen maakuntajohtaja Pauli Harjulle.