Kuva: Mari Korpua

VR:n uudet aikataulut voimaan joulukuussa

27.08.2019 09:19 - Jussi Häkkilä

VR on uusinut aikataulujaan ja uudet aikataulut tulevat voimaan joulukuun puolivälissä.

VR on uusinut aikataulujaan ja uudet aikataulut tulevat voimaan joulukuun puolivälissä. Yhtiön mukaan vuorotarjonta paranee etenkin pääradalla Helsingistä Oulun suuntaan. Vuorojen määrä Oulun ja Helsingin välillä kasvaa arkipäivisin kahdeksaan molempiin suuntiin. Samalla matka-ajat nopeutuvat keskimäärin 13-18 minuuttia. Kaikki junavuorot ovat myös suoria, mikä vähentää vaihtojen tarvetta Tampereella ja Seinäjoella. Vuoroja lisätään myös viikonlopuille.
Kaupallisten vuorojen lisäksi joulukuussa tulee 34 uutta junavuoroa osana VR:n ja liikenne- ja viestintäministeriön ensi vuodelle sopimaa uutta osto- ja velvoiteliikennekokonaisuutta.  
Kokkola-Ylivieska -välille perjantaisin Ylivieskasta Kokkolaan tulee yksi uusi vuoro. Vuoro jatkaa edelleen Seinäjoelle, josta on jatkoyhteys Helsinkiin. 
Kajaani-Kuopio -välille perjantaisin ja sunnuntaisin tulee yksi uusi vuoro Kuopiosta Kajaaniin ja maanantaisin ja lauantaisin yksi uusi vuoro Kajaanista Kuopioon. Uudet vuorot jatkavat Helsinkiin asti.  
Helsinki-Kolari -välille sesonkiajalle lisätään junavuoroja niin, että vuodenvaihteen ja pääsiäisen välisenä aikana välillä kulkee joka päivä vähintään yksi yöjuna.  
Ylivieska-Iisalmi -välillä kiskobussien aikatauluihin tulee pieniä muutoksia, jotta vaihtoyhteydet säilyvät sujuvina.  
Helsinki-Kemijärvi -välillä jatkossa autovaunu kulkee Kemijärvelle kaksi kertaa viikossa. 

Lue myös: VR hankkii seitsemän uutta ravintolavaunua

Kilpailut

Uusimmat