Kesäaikataulut astuvat voimaan ensi maanantaina Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen hankkimassa linja-autoliikenteessä.
Jokilaaksojen sekä Raahen ja Oulun välisessä joukkoliikenteessä aloituspäivä on 9. elokuuta ja Kainuun kuntien välisessä liikenteessä 10. elokuuta.
Oulun Taksipalveluiden ajamien vuorojen siirto väliaikaisille liikennöitsijöille aikaistuu, koska yhtiö on ilmoittanut, ettei se pysty hoitamaan vastuulleen kuuluvia vuoroja kesäaikataulukauden loppuun saakka.
Yli puolta Oulun seudun joukkoliikenteestä hoitava liikennöitsijä Oulun Taksipalvelut Oy on ilmoittanut, että viidesosa sen kuljettajista on poissa töissä ja että suurimmalla osalla syynä poissaoloon on sairastuminen koronaan tai lääkärin määräämä karanteeni.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on tehnyt reitti- ja aikataulumuutoksia Jokilaaksojen kuntien väliseen joukkoliikenteeseen ensi vuoden alusta alkaen.
Kesäaikataulujen mukaan ajetaan 11.elokuuta saakka. Toukokuun loppuun saakka noudatetaan viime vuoden kesäaikatauluja. Koronaepidemian vuoksi muutamia poikkeuksia linjoissa kuitenkin on myös kesällä ja uusiakin aikataulumuutoksia voi tulla.
Kaikki junavuorot muuttuvat uusien aikataulujen myötä Oulun ja Helsingin välillä vaihdottomiksi ja matka-ajat nopeutuvat.
VR on uusinut aikataulujaan ja uudet aikataulut tulevat voimaan joulukuun puolivälissä.