Väylävirasto on käynnistänyt suunnitteluhankkeen, joka tähtää Tampereen ja Oulun välisen rataosuuden välityskyvyn parantamiseen. Lisäksi hanke tulisi toteutuessaan mahdollistamaan matka-aikojen lyhenemisen sekä junamäärien lisäämisen. Suunnittelua tehdään vuosien 2021 ̶ 2024 aikana. Hankkeen rakentamisesta ei ole tehty investointipäätöstä.
Sähköratavaurio Tampere-Parkano välillä on korjattu ja junaliikenne käynnistyy.
VR on palauttanut kevään ja alkukesän aikana yli sata alkuvuonna vähennettyä päiväjunavuoroa liikenteeseen jokaiselle kesäviikolle. Nyt VR tuo yöjunaliikenteeseen kokonaan uusia vuoroja.
VR Group hankkii yöjunakalustoonsa yhdeksän uutta makuuvaunua ja kahdeksan autovaunua.
VR Transpoint ja SSAB ovat solmineet sopimuksen teräskelojen ja rautapellettien kuljetuksista rautateillä.
Škoda Transtech aloittaa yt-neuvottelut tuotannon sopeuttamistoimista.
Metsä Group on valinnut VR Transpointin Kemiin rakennettavan biotuotetehtaansa raakapuun logistiikkakumppaniksi.
Rovaniemellä paloi tyhjillään ollut VR:n vanha terminaalirakennus viime yönä Lampelankadulla.
VR keskittää lipunmyyntiään jatkossa entistä enemmän itsepalvelukanaviin ja suunnittelee asemien palvelupisteiden sulkemista Jyväskylässä, Lahdessa, Oulussa, Tikkurilassa ja Turussa.
Koronatilanteen vuoksi VR on päättänyt kaukojunaliikennettä koskevista lisäsupistuksista.
Koronavirustilanteen vuoksi Rovaniemen ja Kemijärven yöjunaliikenne jää tauolle huomisesta maanantaista alkaen. Muutoksen taustalla on junien merkittävästi laskeneet matkustajamäärät ja hallituksen linjaus vapaa-ajan matkustuksen välttämiseksi. Samalla VR haluaa vastuullisena toimijana tehdä parhaansa omalta osaltaan koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Mikäli asiakkaalla on ostettuna matka yöjunaan, hän voi peruuttaa sen veloituksetta.
Käynnissä oleva veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokielto, sekä koronaviruksesta johtuen kohonnut poissaolotilanne vaikuttavat junaliikenteeseen.
VR on uusinut aikataulujaan ja uudet aikataulut tulevat voimaan joulukuun puolivälissä.
VR hankkii seitsemän uutta ravintolavaunua.
Viime päivinä lumi ja jää ovat aiheuttaneet jäätymisiä sekä erilaisia pieniä vaurioita junakalustoon, minkä vuoksi VR peruu tänään ja huomenna joitain kaukoliikenteen junavuoroja.
VRJ Pohjois-Suomi Oy on valittu lietteenkäsittelyn palveluntuottajaksi Ouluun.