Rovaniemellä paloi tyhjillään ollut VR:n vanha terminaalirakennus viime yönä Lampelankadulla.
VR keskittää lipunmyyntiään jatkossa entistä enemmän itsepalvelukanaviin ja suunnittelee asemien palvelupisteiden sulkemista Jyväskylässä, Lahdessa, Oulussa, Tikkurilassa ja Turussa.
Koronatilanteen vuoksi VR on päättänyt kaukojunaliikennettä koskevista lisäsupistuksista.
Koronavirustilanteen vuoksi Rovaniemen ja Kemijärven yöjunaliikenne jää tauolle huomisesta maanantaista alkaen. Muutoksen taustalla on junien merkittävästi laskeneet matkustajamäärät ja hallituksen linjaus vapaa-ajan matkustuksen välttämiseksi. Samalla VR haluaa vastuullisena toimijana tehdä parhaansa omalta osaltaan koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Mikäli asiakkaalla on ostettuna matka yöjunaan, hän voi peruuttaa sen veloituksetta.
Käynnissä oleva veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokielto, sekä koronaviruksesta johtuen kohonnut poissaolotilanne vaikuttavat junaliikenteeseen.
VR on uusinut aikataulujaan ja uudet aikataulut tulevat voimaan joulukuun puolivälissä.
VR hankkii seitsemän uutta ravintolavaunua.
Viime päivinä lumi ja jää ovat aiheuttaneet jäätymisiä sekä erilaisia pieniä vaurioita junakalustoon, minkä vuoksi VR peruu tänään ja huomenna joitain kaukoliikenteen junavuoroja.
VRJ Pohjois-Suomi Oy on valittu lietteenkäsittelyn palveluntuottajaksi Ouluun.
VR selvittää yhdessä viranomaisten kanssa, miksi Helsingistä Ouluun matkannut InterCity-junavaunu vaurioitui eilen Lahdessa.
Kotimaan junaliikenteessä matkustettiin lokakuussa viisi prosenttia viime vuotta enemmän.
VR Transpoint on solminut Yaran kanssa kuljetussopimuksen pyriittitoimituksista Pyhäsalmen kaivokselta ensi vuoden alusta alkaen.
Massaltaan suurin kotimainen tavarajuna on aloittanut säännöllisessä liikenteessä Raahen ja Hämeenlinnan välillä.
Kes­ki-ikäi­nen ou­lu­lais­nai­nen jäi tors­tai-il­ta­päi­vä­nä poh­joi­ses­ta tul­leen mat­kus­ta­ja­ju­nan al­le Tui­ras­sa.
VR Groupin uusin sähköveturi Vectron on aloittanut matkustajaliikenteessä. Sähköveturin voi nähdä jatkossa vetämässä myös pääradalla Helsinki-Oulu -välin matkustajajunia.
Kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin VR Groupin mukaan yli kaksi miljoonaa matkaa, matkamäärät ovat tänä vuonna kasvaneet kahdeksän prosenttia.