Kuva: Jussi Häkkilä

Pohjoisen maakunnat selvittävät sote-peruspalveluiden markkinatilanteen

09.11.2018 10:35 - Jussi Häkkilä

Pohjois- ja Keski-Pohjanmaan sekä Lapin ja Kainuun maakuntien sote-valmisteluorganisaatiot tekevät yhdessä alueen yksityisten sosiaali- ja terveydenhuollon peruspalveluiden markkinaselvityksen.

Pohjois- ja Keski-Pohjanmaan sekä Lapin ja Kainuun maakuntien sote-valmisteluorganisaatiot tekevät yhdessä alueen yksityisten sosiaali- ja terveydenhuollon peruspalveluiden markkinaselvityksen. Selvitys kokoaa tietoa erityisesti valinnanvapauden piiriin tulevien yksityisten sote-peruspalveluiden nykytilasta ja markkinoiden kehityksestä tulevaisuudessa. Kartoitus on osa maakuntien sote-uudistuksen valmistelua. Selvitys auttaa myös tunnistamaan mahdolliset markkinapuutetilanteet, jotka edellyttävät maakunnalta toimenpiteitä.
Kattavaa analyysia pohjoisen Suomen sosiaali- ja terveyspalveluiden markkinoista ei ole aiemmin tehty. Tuloksia tarvitaan mm. maakuntien palvelustrategian linjauksiin, valinnanvapauslain toimeenpanoon ja palvelutuotannon suunnitteluun. Tietoa saadaan myös, miten maakunnat voivat edesauttaa valinnanvapauden mahdollisuuksien lisääntymistä.
Erikoissairaanhoito ei ole mukana selvityksessä. Selvitys valmistuu ensi vuoden alkupuolella.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaan maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu jatkuu

Kilpailut

Uusimmat