Pohjois-Pohjanmaan maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelu jatkuu

24.08.2018 10:31 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelua linjaava johtoryhmä kokoontui eilen kesälomien jälkeen ensimmäiseen kokoukseensa.

Pohjois-Pohjanmaan maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelua linjaava johtoryhmä kokoontui eilen kesälomien jälkeen ensimmäiseen kokoukseensa. Johtoryhmä linjasi, että Pohjois-Pohjanmaalla jatketaan edelleen yhtä yhtenäistä valmistelua, jossa organisaatiot ovat tiiviisti mukana. Aikataulun muututtua työsuunnitelmat ja valmistelun painopisteet on päivitetty.
Syksyn aikana tehdään koetalousarvio, joka auttaa tulevan maakunnan toiminnan ja talouden suunnittelussa sekä neuvotteluissa ministeriön suuntaan.
Maakunnan virastoon tulee sote-järjestämistoiminnot, elinvoimatoiminnot ja strategia- ja konsernipalvelut. Muuten organisaation suunnittelu etenee kolmen liikelaitoksen mallilla.
Maakunnan strategiatyö etenee syksyllä palvelulupauksen ja järjestämisohjelman suunnitteluun. Lisäksi syksyn aikana kierretään maakuntaa tapaamassa organisaatioita kasvupalveluiden ja elinkeinopalveluiden merkeissä.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta on kokoontunut tällä viikolla, ja oletettavasti ensi kuun aikana lakipaketti siirtyy perustuslakivaliokunnan käsittelyyn. Marras-joulukuussa lakipaketti olisi eduskunnan käsittelyssä, ja maakuntavaalit olisivat yhdessä europarlamenttivaalien kanssa ensi toukokuussa. Maakuntavaltuustot aloittaisivat toimintansa ensi elokuussa. Järjestämisvastuu ja varsinainen maakunnan toiminta alkaisi vuoden 2021 alusta.

Lue myös: Pohjois-Suomessa suunnitellaan tiivistä sote-yhteistyötä

Kilpailut

Uusimmat