Kuva: Tulli

Tulli nappasi kiinni lähes 2 000 kiloa nuuskaa salakuljettaneet

23.04.2018 08:21 - Jussi Häkkilä

Tulli on selvittänyt kevään aikana laajamittaisen nuuskan laittoman maahantuonnin.

Tulli on selvittänyt kevään aikana laajamittaisen nuuskan laittoman maahantuonnin. Nuuskaa epäillään tuodun viime vuoden lopulla ja tämän vuoden alussa Ruotsista Suomeen yhteensä lähes 2 000 kiloa.

Tulli takavarikoi helmikuun lopussa Pohjois-Suomessa 334 kiloa nuuskaa Ruotsista tulleesta pakettiautosta, jota kuljetti ulkomaalainen henkilö. Tulli takavarikoi nuuskaa myös myöhemmin pääkaupunkiseudulla tehdyssä kotietsinnässä. Lisäksi esitutkinnassa selvitettiin kymmenen aiempaa nuuskan salakuljetusta, joissa nuuskaa oli tuotu Suomeen ja levitetty edelleen yhteensä 1 360 kiloa.

Salakuljetuksesta epäiltynä on otettu kiinni kolme keski-ikäistä ulkomaalaista henkilöä, joista kaksi on yhä vangittuna. Kaksi epäillyistä asuu pääkaupunkiseudulla ja yksi ulkomailla. . Laitonta nuuskakauppaa käytiin pääasiassa käteisellä, jota on ollut käytössä suuria määriä.

Tulli on tutkinut tapausta kaikkien epäiltyjen osalta törkeänä veropetoksena ja salakuljetuksena. Tapauksen esitutkinta on päättynyt, ja tapaus on siirtynyt Lapin syyttäjänvirastoon syyteharkintaan.

Lue myös: Tulli ja poliisi paljastivat laajan dopingaineiden, huumelääkkeiden ja nuuskan laittoman maahantuonnin ja välityksen Pohjois-Suomessa

Kilpailut

Uusimmat