Tiedot selviää Oulun yliopistossa tehdystä väitöstutkimuksesta.
Puolustusvoimat osallistuu ensi ja sitä seuraavalla viikolla Norjan johtamaan Nordic Response 24-harjoitukseen Suomen, Norjan ja Ruotsin pohjoisosissa.
Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa varmistettiin viime vuonna 83 naalin pesintää ja ainakin 357 syntynyttä naalinpentua, kertoo Metsähallituksen tuore raportti.
Vuoden 2024 aikana kootaan hakemus, joka jätetään maaliskuussa 2025 Unescolle.
Oululainen Suvic Oy on allekirjoittanut kahta ruotsalaista tuulipuistoa koskevan esisopimuksen.
Bittium toimittaa lisää tietoturvallisia älypuhelimia Ruotsin viranomaisille.
Lapin poliisilaitos ja Tulli sekä Ruotsin vastaavat viranomaiset toteuttivat kuun vaihteessa yhteisen valvontaoperaation Meri-Lapissa ja Haaparannalla raja-alueen piilorikollisuuteen puuttumiseksi.
Uotila oli etsintäkuulutettu useiden petosrikosepäilyjen vuoksi.
Oulun Kärpät on tehnyt kevääseen 2024 ulottuvan pelaajasopimuksen ruotsalaisen hyökkääjä Carl Jakobssonin kanssa.
Lapin ja Karjalan lennostot harjoittelevat tällä ja ensi viikolla Englannin kuninkaallisten ilmavoimien kanssa.
Radio Pookia kuunnellaan laajasti myös Ruotsin puolella. Lähetyksiin tulee myös runsaasti puheluita läntisen naapurimme suunnalta. Ohjelmapäällikkö Mika Kuki on miettinyt pitkään tarkennettua ohjelmatarjontaa tälle kohderyhmälle. Nyt Pookin lähetyksiä tullaankin jatkossa toimittamaan suomen kielen ohella myös ruotsiksi. Kuki ennustaa muutoksen vaikuttavan jonkin verran kuuntelutottumukseen ja lisäävän kuuntelijoiden määrää myös kaksikielisillä alueilla.
Lentoyhtiö uskoo pohjanmaalaisten tahtovan kokea Ruotsin uudestaan, sekä yksityis- että liikematkoillaan.
Ilmavoimat järjestää tällä viikolla Ilmahanki 22 -lentotoimintaviikon.
Ensi kesän Haapavesi Folk Music Festivalin ensimmäiset esiintyjät on julkistettu.
Suomen sisäministeri Maria Ohisalo ja Ruotsin sisäministeri Mikael Damberg allekirjoittavat tänään sopimuksen raja-alueen poliisiyhteistyöstä Tornionlaaksossa.
Suomi ja Ruotsi ovat tässä kuussa solmimassa valtiosopimuksen, joka mahdollistaa Pohjois-Suomen raja-alueilla poliisipartioiden siirtymisen toisen valtion puolelle suorittamaan tehtävää, johon liittyy henkeen tai terveyteen kohdistuva vakava uhka.