Yksityismetsien hakkuumäärät ovat olleet kesällä hieman kasvussa alkuvuoden heikkouden jälkeen ja hakkuuaikomuksetkin ovat nousseet.
Pohjois-Suomen puukauppa jatkui kesällä alkuvuoden tahtiin, kolmanneksen edellisvuotta perässä.
Pelastuspäällikkö Mika Haverista Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitokselta haastattelee Jussi Häkkilä.
K-ryhmän myynti oli Pohjois-Suomen alueella tämän vuoden tammi-kesäkuussa yhteensä 666,8 miljoonaa euroa, 3,8 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten.
Liikuntapaikkojen saavutettavuus on Pohjois-Suomessa hieman parantunut.
Aluehallintovirastot ovat myöntäneet yhteensä 1,8 miljoonaa euroa valtionavustusta liikkuva opiskelu -toimintaan. Avustusta myönnettiin 147 hankkeelle ympäri Suomen. Hankkeissa edistetään fyysisesti aktiivista toimintakulttuuria lukioissa ja ammatillisissa oppilaitoksissa monipuolisesti kunkin oppilaitoksen omista tarpeista lähtien mm. vahvistamalla opiskelijoiden osallisuutta ja osaamista ja kehittämällä liikkumis- ja oppimisympäristöjä. Yhtenä tavoitteena on saada jokainen toisen asteen opiskelija liikkumaan vähintään tunnin päivässä. Lapin aluehallintovirasto myönsi avustusta kahdeksalle hankkeelle 86 600 euroa ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto 11 hankkeelle 200 000 euroa.
Taiwanin valtio on lahjoittanut Suomen pohjoisille sairaanhoitopiireille 200 000 kirurgista suu-nenäsuojusta koronaviruksen vastaiseen taisteluun.
Pohjois-Suomessa puukauppaa on alkuvuodesta käyty odottavissa tunnelmissa.
Suurtulvien riski ei ole väistynyt kesäkuulta. Lumi sulaa hitaasti tavanomaista viileämmän sään takia. Riski kesäkuun alun suurtulville säilyy edelleen, sillä viileän säätilan väistyessä lämpötilat voivat kasvaa nyt ennustettua selvästi nopeammin, jolloin yhtäjaksoinen lumien sulaminen voi kasvattaa virtaamat nopeasti. Mikäli lämpenemisen yhteydessä tulee voimakkaita sateita, tilanne muodostuu vakavaksi. Ennusteet tarkentuvat lähiviikkojen aikana. Lapin suurien jokien tulvahuippujen ajankohdaksi ennustetaan edelleen kesäkuun alkupuolta. Poikkeuksena on Simojoen alue, jossa suurimman virtaaman ajankohta on ennusteen mukaan toukokuun puolivälin jälkeen.
Tämän vuoden äitienpäivänä 36 äitiä saa kunniamerkin arvokkaasta työstään lasten ja perheiden hyväksi.
Pelastusylitarkastaja Mika Kurvista Pohjois-Suomen aluehallintovirastosta haastattelee Jussi Häkkilä.
K-ryhmän myynti Pohjois-Suomen alueella oli tämän vuoden tammi-maaliskuussa yhteensä 307 miljoonaa euroa.
4H-säätiö on myöntänyt 12 valtakunnallista sekä 40 alueellista ja maakunnallista stipendiä.
Suomessa oli todettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan eiliseen mennessä yhteensä 880 laboratoriovarmistettua koronaviruksen aiheuttamaa tautitapausta.
Hiihtokeskus Iso-Syötteen kausi päättyy koronaviruksen leviämisen estämiseksi ensi lauantaina klo 19. Pikku-Syöte keskeyttää myös laskettelukauden tältä keväältä tulevana keskiviikkona klo 17. Pohjois-Suomen hiihtokeskuksista myös Levi, Ylläs, Ruka, Pyhä, Ounasvaara, Pallas, Olos ja Luosto ovat tähän mennessä ilmoittaneet päättävänsä laskettelukauden 2019–2020.
Kenttäpäällikkö, metsäasiantuntija Markku Ekdahlia Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry:stä haastattelee Jussi Häkkilä.