Kuva: Tulli

Tulli ja poliisi paljastivat laajan dopingaineiden, huumelääkkeiden ja nuuskan laittoman maahantuonnin ja välityksen Pohjois-Suomessa

27.11.2017 08:16 - Jussi Häkkilä

Tulli ja Oulun poliisi ovat paljastaneet pitkään jatkuneen ja laajan dopingaineiden, nuuskan ja huumausaineeksi luokiteltujen lääkevalmisteiden maahantuonnin ja levityksen.

Tulli ja Oulun poliisi ovat paljastaneet pitkään jatkuneen ja laajan dopingaineiden, nuuskan ja huumausaineeksi luokiteltujen lääkevalmisteiden maahantuonnin ja levityksen. Aineita on myyty TOR-verkossa Silkkitie-kauppapaikalla ja toimitettu ostajille postilähetyksinä pääasiassa Oulusta ja Torniosta eri puolille Suomea. Epäillyt olivat myyneet yli 16 000 millilitraa nestemäisiä dopingaineita ampulleissa, yli 50 000 dopingainetablettia ja yli 7 700 huumausaineeksi luokiteltuja lääkeainetablettia. Lisäksi epäillyt olivat myyneet laittomasti Ruotsista salakuljetettua nuuskaa yli 70 kiloa.
Tutkinnan yhteydessä Tulli ja Oulun poliisi takavarikoivat huomattavia määriä erilaisia dopingaineita ja huumausaineeksi luokiteltuja lääkevalmisteita kahden epäillyn asunnoista ja postiliikenteestä. Toiselta epäillyltä takavarikoitiin lisäksi käteistä 14 000 euroa ja bitcoin-virtuaalivaluuttaa yli 40 000:n euron arvosta.
Tapausta on tutkittu törkeänä dopingrikoksena, törkeänä huumausainerikoksena, törkeänä veropetoksena ja salakuljetuksena. Tutkinnan aikana on ollut vangittuna kaksi henkilöä. Tapaus siirtyy syyteharkintaan Lapin syyttäjänvirastoon lähiaikoina.

Lue myös: Tulli ja poliisi paljastivat laajan dopingaineiden, huumelääkkeiden ja nuuskan laittoman maahantuonnin ja välityksen Pohjois-Suomessa

Kilpailut

Uusimmat