Liminka, Muhos, Tyrnävä ja Utajärvi solmivat jätehuoltopalvelusopimuksen Kempeleen Jätekuljetus ky:n kanssa

15.01.2018 12:18 - Jussi Häkkilä

Liminka, Muhos, Tyrnävä ja Utajärvi allekirjoittivat tänään jätehuoltopalvelusopimuksen kilpailutuksen voittaneen Kempeleen Jätekuljetus ky:n kanssa. Limingan kunnan jätehuoltosuunnittelija Pihla Hasania haastattelee Jussi Häkkilä.

Liminka, Muhos, Tyrnävä ja Utajärvi allekirjoittivat tänään jätehuoltopalvelusopimuksen kilpailutuksen voittaneen Kempeleen Jätekuljetus ky:n kanssa. Jätehuollon palvelutehtävien toteutus kuntien yhteistyönä, ilman kunnallista jäteyhtiötä on ainutlaatuinen ja ensimmäinen maassamme.
Hankinnan kohteena ovat kuntien vastuulle säädetyt jätehuollon operatiiviset palvelutehtävät, pois lukien sako- ja umpikaivolietteen käsittely ja kuljetus sekä jätteenkuljetus. Palvelutehtävät sisältävät jätelaissa kuntien vastuulle säädetyn jätteen vastaanoton, välivarastoinnin ja loppukäsittelyyn toimittamiseen liittyvät palvelut palveluntuottajan toimipisteissä sekä kyseiseen toimintaan liittyvän jätehuollon tiedottamisen ja neuvonnan.
Muutoksen taustalla ovat olleet kuntien halu järjestää kunnallinen jätehuolto itsenäisesti, ilman osakkuutta jätehuoltoyhtiöstä. Myös viranomaistyö toteutetaan neljän kunnan yhteistyönä. Limingan, Muhoksen, Tyrnävän ja Utajärven kunnissa aloittaa toimintansa uusi jätehuollon viranomainen, Lakeuden EKO -lautakunta.

Lue myös: Oulun Energia ja pohjoiset jätehuoltoyhtiöt selvittävät yhteistyötä jätteidenkeruussa

Kilpailut

Uusimmat