Kuva: Jussi Häkkilä

Oulun Energia ja pohjoiset jätehuoltoyhtiöt selvittävät yhteistyötä jätteidenkeruussa

19.10.2017 08:24 - Jussi Häkkilä

Oulun Energia ja Pohjois-Suomen jätehuoltoyhtiöt Kiertokaari, Perämeren Jätehuolto, Lapeco ja Napapiirin Residuum selvittävät, mitä jätteitä kannattaa milläkin alueella kerätä erikseen ja mitä voitaisiin kerätä yhdessä.

Oulun Energia ja Pohjois-Suomen jätehuoltoyhtiöt Kiertokaari, Perämeren Jätehuolto, Lapeco ja Napapiirin Residuum selvittävät, mitä jätteitä kannattaa milläkin alueella kerätä erikseen ja mitä voitaisiin kerätä yhdessä. Keräilyvaihtoehdoista tehdään koko Pohjois-Suomen kattava selvitys jouluun mennessä.

Oulun Energia suunnittelee uutta jätteiden lajittelulaitosta. Ensimmäisenä valmistuisi mekaaninen lajittelulaitos, jossa lajiteltaisiin remontti-, purku- ja rakennusjätteet sekä teollisuuden jätteet. Myöhemmin rakennettaisiin mahdollisesti yhdyskuntajätteen eli normaalin kotitalousjätteen lajittelulaitos sekä muovien jatkojalostus. Tämän syksyn aikana tehdään myös hinta- ja teknologiaselvitykset kuonan käsittelylaitoksen ja biojätteen kaasutuslaitoksen osalta.
Laitoskokonaisuus sijoittuu joko Laanilan tehdasalueelle tai Ruskon jätekeskuksen alueelle Oulussa tai molempiin. Laitokseen tulisi käsiteltäväksi jätteitä kaikkien neljän pohjoisen jäteyhtiön alueelta. Investoinnin arvo on 15-30 miljoonaa euroa.

Lue myös: Oulun Jätehuolto Oy muuttui Kiertokaari Oy:ksi

Kilpailut

Uusimmat