Hätäkeskukseen tuli ilmoitus 21.7 klo 12:36 että Utajärvellä lukitussa henkilöautossa on koira.
Utajärven kunta on kehittänyt uusia palveluita kuntalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden ylläpitämiseksi.
Kohteeseen ensimmäisenä ehtinyt lääkärihelikopteri poimi kelkkailijan kyytiin. Tapahtumasta ei seurannut henkilövahinkoja.
Toiminta keskeytettiin viime keväänä Valviran päätöksellä, mutta nyt valvontaviranomainen katsoo, että tehtyjen toimenpiteiden johdosta hoivakodin toiminta voidaan siirtää takaisin Attendolle. Hoivakodin asukkaiden hoitoisuus on arvioitu ja hoitajamitoitus nostettu vastaamaan sitä. Attendo on lisäksi sitoutunut takaamaan asukkaiden turvallisuuden ja hyvinvoinnin hoivakodissa yöaikaan esimerkiksi lisäämällä yövuoroon henkilöstöä. Myös lääkehuoltoa ja -hoitoa on kehitetty muun muassa varmistamalla, että hoivakodissa työskentelee kaksi sairaanhoitajaa.
Onnettomuudessa oli osallisena neljä henkilöä, joista kaksi kuljetettiin tarkastettavaksi. Onnettomuuspaikalla tie oli erittäin liukas.
Palo sai alkunsa rakennuksen terassilta, josta se levisi rakennuksen yläpohjaan. Tuli tuhosi myös kattorakenteet. Palossa ei tullut henkilövahinkoja.
Pyöräilykuntien verkosto ry:n järjestämän työmatkapyöräilyyn kannustavan Kilometrikisan kuntasarjan voitti Utajärvi.
Palossa tuhoutui vanha hirsirunkoinen omakotitalo sekä pihapiirissä ollut navetta/talousrakennus. Palossa tuhoutui myös muuta pihapiirissä ollutta omaisuutta, mm. henkilöauto. Palon syttymissyy ei ole vielä selvillä, eikä mitään syttymissyytä voida varmuudella pois sulkea. Tämänhetkisten tietojen perusteella asiassa ei ole syytä epäillä rikosta. Syttymistä ja paloa tutkitaan palonsyyn tutkintana.
Asuinrakennus, varastorakennus ja henkilöauto tuhoutuivat tulipalossa varhain tänään Utajärvellä Potkuntiellä.
Maija Lahtinen kuvassa keskellä.
Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on aloittanut kevyen liikenteen väylän parannustyöt välillä Oulujoki-Saapponi Utajärvellä.
Projektipäällikkö Johanna Hemmilää haastattelee Jussi Häkkilä.
Valviran ylijohtaja Markus Henrikssonia haastattelee Jussi Häkkilä.
Utajärven kunta antaa kaikille tänä vuonna 75 vuotta täyttäneille ja täyttäville sekä sitä vanhemmille kenkien liukuesteet.
Noin 200:n neliön omakotitalo kärsi palo- ja savuvahinkoja tulipalossa eilen illalla Utajärvellä Kajaanintiellä.
Utajärven kunta ryhtyy rakentamaan kuntaan 25:n talon Älykylää ensimmäisenä koko maailmassa.