Kuva: Vesa Hentilä

Viisi Pohjois-Suomesta ehdolla vuoden retkikohteeksi

09.01.2019 14:43 - Jussi Häkkilä

Liminka, Suomussalmen Hossa, Syötteen kansallispuisto Pudasjärvellä ja Taivalkoskella, Urho Kekkosen kansallispuisto Inarin, Sodankylän ja Savukosken alueella, sekä Kolarin Ylläs ovat mukana GoExpon Vuoden retkikohde 2019 -kilpailun finaalissa kymmenen parhaan joukossa.

Liminka, Suomussalmen Hossa, Syötteen kansallispuisto Pudasjärvellä ja Taivalkoskella, Urho Kekkosen kansallispuisto Inarin, Sodankylän ja Savukosken alueella, sekä Kolarin Ylläs ovat mukana GoExpon Vuoden retkikohde 2019 -kilpailun finaalissa kymmenen parhaan joukossa. Tämän vuoden retkikohdekilpailun teemana on maastopyöräilyreitit. Kilpailussa haetaan reittikokonaisuutta, joka koostuu metsäpoluista, ulkoilureiteistä ja hiekkateistä, joilla pyöräily on sallittu. Reitillä pitää myös olla retkeilyä tukevia palveluita, kuten taukopaikkoja, pyöräily-ystävällisiä majoitusmahdollisuuksia ja mieluusti vuokraus- ja opastustoimintaa.

Voittaja valitaan finalistien joukosta netissä järjestettävällä yleisöäänestyksellä. Voittajakohde palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 5 000:n euron stipendillä sekä osastolla kevään GoExpo-messuille, jotka järjestetään maaliskuun puolivälissä Helsingissä.
Palkinto jaetaan nyt jo 15. kerran.

Lue myös: Rokuanvaara on Vuoden Retkikohde 2018

Kilpailut

Uusimmat