Rokuanvaara on Vuoden Retkikohde 2018

02.03.2018 12:09 - Marja Ollakka

Vuoden Retkikohde 2018 -yleisöäänestyksen on voittanut Muhoksen, Utajärven ja Vaalan kuntien alueella sijaitseva Rokuanvaara. Pookin päivässä Kati Jurkon haastateltavana oli Rokua Geoparkin toiminnanjohtaja Vesa Krökki.

Tämänkertaisen kilpailun teemana oli geologiset kohteet. Kilpailussa haettiin luontoretkeilyyn sopivia kohteita, joissa voi tutustua merkityltä reitiltä käsin alueella sijaitsevaan ainutlaatuiseen ja merkittävään luonnonmuodostelmaan. Yleisöäänestykseen osallistui yli 5600 retkeilijää. Rokuanvaara sai yli neljänneksen annetuista äänistä.

Geologisesti arvokas ja ainutlaatuinen alue Rokuanvaara on geologialtaan sekä Suomen että maailman mittakaavassa ainutlaatuinen. Rokuanvaara kuuluu Rokua Geoparkiin, joka on Suomen ainoa Unescon Geopark-statuksen saanut, geologisesti arvokas alue. Rokua Geoparkin teema on jääkausi.

Rokuanvaaralla on lisäksi Rokuan kansallispuisto, joka on yksi Suomen vanhimmista kansallispuistoista. Se perustettiin vuonna 1956 annetulla lailla suojelemaan Rokuanvaaran arvokkaita harju- ja dyynimuodostumia sekä alueen luonnontilaista jäkälikköä ja harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja.

Voittaja saa palkinnoksi Suomen Messusäätiön myöntämän 5 000 euron stipendin, jolla on tarkoitus kehittää alueen retkeilypalveluita. Palkintoraha käytetään konkreettisiin asioihin, jotka parantavat retkeilykokemusta tai edesauttavat kohteen markkinointia. Äänestykseen osallistuneet saivat kertoa ideoitaan suosikkikohteensa kehittämiseksi, joten Rokualla on nyt käytössään satojen retkeilijöiden ideapankki.

Kilpailut

Uusimmat