Kuva: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallitus aloitti työnsä

04.03.2022 08:30 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallitus aloitti eilen työnsä.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallitus aloitti eilen työnsä. Ensimmäisessä kokouksessa perustettiin ylimpien johtajien virat ja päätettiin palvelualuejaosta.
Aluevaltuusto hyväksyi jo aiemmin tälä viikolla hyvinvointialueelle siirtyvän henkilöstön siirtosuunnitelman ja -sopimuksen. Siirtosuunnitelman mukaisesti aluehallitus perusti johtavien viranhaltijoiden virat ja vahvisti virkojen kelpoisuusvaatimukset. Virkoihin valittavat aloittavat virassaan ensi vuoden alusta eli samanaikaisesti, kun siirtyvät liikkeen luovutuksella hyvinvointialueelle.
Toimialue- ja tehtäväaluejohtajien virat laitetaan haettavaksi sisäiseen ilmoittautumismenettelyyn, lukuun ottamatta pelastuksen toimialajohtajaa ja yliopistosairaalan tehtäväaluejohtajaa, joita haetaan julkisella haulla. Pelastusjohtajan kohdalla ulkoisen haun perusteena on merkittävä organisaatiomuutos ja kahden pelastuslaitoksen yhdistäminen. Yliopistosairaalan johtajan viran kohdalla kyseessä on kokonaan uusi tehtävä, jota ei ole siirtyvissä organisaatioissa.
Yksi viidestä hyvinvointialueen sote-palvelutuotannon toimialueista on perhe- ja sosiaalipalvelut ja psykiatria. Uudella tavalla toimintoja yhteen kokoavan toimialueen työn tueksi esitetään perustettavaksi seurantaryhmä.

Lue myös: Pohjoispohjalaisia kutsutaan hyvinvointialueen arvoihin liittyvään kyselyyn

Kilpailut

Uusimmat