Kuva: UKI - Lukkaroinen - Tähti-set

OYS:n sädehoidon uudisrakennus valmistunut

07.07.2022 11:49 - Jussi Häkkilä

Oulun yliopistollisen sairaalan sädehoidon yksikön uudet tilat ovat valmistuneet ja luovutettu rakentajalta sairaanhoitopiirille.

Oulun yliopistollisen sairaalan sädehoidon yksikön uudet tilat ovat valmistuneet ja luovutettu rakentajalta sairaanhoitopiirille. E-rakennukseksi nimetyn uudisrakennuksen ovet avautuvat syyskuussa.

Yksikössä hoidetaan vuosittain noin 1800 sädehoitopotilasta, kaikkiaan potilaskäyntejä kertyy noin 25 000 vuodessa. Määrän ennakoidaan lisääntyvän, sillä syövän yleistyessä myös sädehoitoa tarvitsevien potilaiden määrä kasvaa.
OYS:ssa on tähän saakka annettu sädehoitoa neljän sädehoitolaitteen voimin, uusiin tiloihin laitteita tulee toiminnan käynnistyessä viisi. Tilavaraus myös kuudennelle hoitokoneelle on olemassa.
Toiminta tehostuu myös uuden laitekannan myötä. Yksittäinen sädehoitokerta nykyisillä laitteilla kestää 15-20 minuuttia, yksikköön tulevalla uudenlaisella laitteella hoito voidaan tehdä 5-10:ssä minuutissa.
Nyt valmistunut E-rakennus maksoi 24,3 miljoonaa euroa. E-rakennuksen lisäksi OYSin syöpähoidon keskuksen tiloja, mukaan lukien polikliininen toiminta ja vuodeosastot, sijoittuu parhaillaan rakenteilla olevaan F-rakennukseen.

Lue myös: OYS:lle miljoona euroa palliatiivisen hoidon palveluiden järjestämisen ja osaamisen kehittämiseen

Kilpailut

Uusimmat