Kuva: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän tarkastuslautakunta huolissaan eritoten henkilökunnan riittävyydestä ja jaksamisesta

23.05.2022 11:41 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän tarkastuslautakunta kiinnitti huomiota historiansa viimeisessä arviointikertomuksessa kolmeen huolenaiheeseen, joihin pitäisi löytää oikeat ratkaisut.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän tarkastuslautakunta kiinnitti huomiota historiansa viimeisessä arviointikertomuksessa kolmeen huolenaiheeseen, joihin pitäisi löytää oikeat ratkaisut. Muuten tilanne muutaman vuoden sisällä voi olla entistä vaikeampi.
Tarkastuslautakunta on huolissaan jonotilanteen heikkenemisestä. Tämä kohdistuu moneen kansalaiseen suoraan lykkääntyneinä hoitoaikoina.
Toiseksi haasteena on tulevaisuuden sairaala. Itse sairaalan rakentaminen etenee, mutta tarkastuslautakunta on huolissaan siitä, miten tavoitellun tuottavuusloikan kanssa käy. Tavoitteena on tuottavuuden lisääminen kymmenellä prosentilla. Tavoite on lautakunnan mukaan todella suuri.
Suurin haaste tarkastuslautakunnan mielestä on viime vuosina heikentynyt henkilöstötilanne. Sairaalassa on osaavaa henkilökunta, mutta kehityssuunta on erittäin huolestuttava. Haasteena on henkilökunnan riittävyys ja jaksaminen.

Tarkastuslautakunnan puheenjohtajat luovuttivat arviointikertomuksen tänään sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtajille. Kuntayhtymän valtuusto käsittelee arviointikertomuksen 13.ensi kuuta. Tältä vuodelta tehdään vielä arviointikertomus, mutta sitä käsittelee aikanaan hyvinvointialueen valtuusto.

Lue myös: Valvira pyytää mm. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiriltä selvityksiä kiireettömään erikoissairaanhoitoon pääsystä

Kilpailut

Uusimmat