Metsähallituksesta ylitarkastaja Tuomo Ollilaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Maakotka on löydetty ammuttuna Kenttäradan varrella olevan lammen rantavedestä Kuusamossa.
Metsähallituksen Luontopalvelut ja vapaaehtoiset ovat käyneet läpi yli tuhat maakotkan, muuttohaukan ja tunturihaukan sekä Pohjois-Suomen merikotkan pesää ja tarkistaneet pesinnän onnistumisen.
Metsähallitus maksaa jälleen sadan euron löytöpalkkion sille ilmoitetuista maakotkan tai Pohjois-Suomesta löydetyistä merikotkan pesistä, jotka eivät ole ennestään Metsähallituksen tiedossa.
Metsähallituksen mukaan Pohjois-Suomen maakotkilla ja tunturihaukoilla oli hyvä, muuttohaukoilla huono, ja merikotkilla keskinkertainen pesintävuosi.
Likis-lähiruokatapahtumaan on ilmoittautunut ennätysmäärä myyjiä. Ohjelma sopii kaikenikäisille.
Metsähallituksen Luontopalvelujen ja vapaaehtoisten kesällä tekemissä maakotkan pesätarkastuksissa todettiin noin 380 asuttua maakotkareviiriä.
Euroopan vanhin rengastettu maakotka löytyi maaliskuun lopussa kuolleena Pyhännältä.
Metsähallitus maksaa aiemmin rekisteröimättömän maakotkan tai pohjoissuomalaisen merikotkan pesän löytäjälle 99:n euron palkkion.
Kotkan talteenottaja on ilmoittautunut poliisille ja kotka tullaan lähettämään tutkimuksiin.
Kotkalaisen kulttuuriyhdistyksen järjestämän valtakunnallisen esseekilpailun voitti kirjallisuuden tutkija Maria Laakso Tampereelta. Toiseksi sijoittui professori Jaana Erkkilä-Hill Kokkolasta ja kolmanneksi filosofian lisensiaatti Tarmo Ahvenainen Kotkasta.
Metsähallituksen mukaan maakotkan, muuttohaukan ja tunturihaukan pesinnät onnistuivat tänä vuonna huonosti. Merikotkan pesintätulos oli normaali.
Metsähallitus maksaa sadan euron löytöpalkkion aiemmin rekisteröimättömästä pohjoissuomalaisesta maakotkan tai merikotkan pesästä. Metsähallituksen Lapin Luontopalvelujen ylitarkastaja Tuomo Ollilaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Yksi maamme historian sykähdyttävimmistä luonnonsuojelun menestystarinoista on nyt koottu kirjaksi. Merikotkien puolesta – WWF:n merikotkatyöryhmän vuosikymmenten taival -raportti julkaistiin viikonloppuna. Julkaisussa kerrotaan yksityiskohtaisesti, kuinka merikotka onnistuttiin pelastamaan sukupuuton partaalta. Raportin päätoimittaja Ismo Nuujaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Vapaaehtoiset pesätarkastajat ja Metsähallituksen luontopalvelut tarkastivat keväällä ja kesällä maakotkan sekä muutto- ja tunturihaukan pesintöjä lajien levinneisyysalueilla.