Metsähallitus maksaa jälleen sadan euron löytöpalkkion Pohjois-Suomessa ilmoitetusta maakotkan pesästä, joka ei ole sillä ennestään tiedossa.
Maakotkan pesintätulos oli tänä vuonna hyvä toista vuotta peräkkäin.
BirdLife Suomen satelliittilähettimellä seuraama merikotkakoiras Jykä on todennäköisesti tapettu Puolangan Joukokylässä Taivalkoskentien varressa.
Metsähallitus maksaa sadan euron löytöpalkkion maakotkan tai poronhoitoalueelta ilmoitetusta merikotkan pesästä, joka ei ole ennestään tiedossa.
Rasvamontussa on tällä kertaa komppi kohdallaan Raahen Varvissa. Kotkan Jussin pihalta löytyy Varvin paja, joka ei kuitenkaan ole teollisuushalli vaan pikkuinen puuhastelutalli erilaisille koneille. Mestari on koko ikänsä harrastanut pärisijöitä ja nykyisin hän kehittelee ja ammentaa niihin erilaisia ideoita ja keksintöjä maailmalta. Leipä irtoaa opettajan hommista ja vapaa-aikoina miehen löytää usein rumpujen takaa mm. Coralia tanssiyhtyeestä. Näistä askareista löytyy myös aika läheltä liippaavia yhtäläisyyksiä, nimittäin bändin nimeä muistuttaa pajalta löytyvä nuoruuden Corolla. Sen malli "printteri" taas tuo mieleen päivätyöstä tutun 3D-mallinnuksen ja tulostuksen. Kurkataanpa mitä kaikkea härvilöitä kokoelmasta löytyy ja miten tietotekniikka on tullut avuksi niitä rakennellessa!
Metsähallituksesta ylitarkastaja Tuomo Ollilaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Maakotka on löydetty ammuttuna Kenttäradan varrella olevan lammen rantavedestä Kuusamossa.
Metsähallituksen Luontopalvelut ja vapaaehtoiset ovat käyneet läpi yli tuhat maakotkan, muuttohaukan ja tunturihaukan sekä Pohjois-Suomen merikotkan pesää ja tarkistaneet pesinnän onnistumisen.
Metsähallitus maksaa jälleen sadan euron löytöpalkkion sille ilmoitetuista maakotkan tai Pohjois-Suomesta löydetyistä merikotkan pesistä, jotka eivät ole ennestään Metsähallituksen tiedossa.
Metsähallituksen mukaan Pohjois-Suomen maakotkilla ja tunturihaukoilla oli hyvä, muuttohaukoilla huono, ja merikotkilla keskinkertainen pesintävuosi.
Likis-lähiruokatapahtumaan on ilmoittautunut ennätysmäärä myyjiä. Ohjelma sopii kaikenikäisille.
Metsähallituksen Luontopalvelujen ja vapaaehtoisten kesällä tekemissä maakotkan pesätarkastuksissa todettiin noin 380 asuttua maakotkareviiriä.
Euroopan vanhin rengastettu maakotka löytyi maaliskuun lopussa kuolleena Pyhännältä.
Metsähallitus maksaa aiemmin rekisteröimättömän maakotkan tai pohjoissuomalaisen merikotkan pesän löytäjälle 99:n euron palkkion.
Kotkan talteenottaja on ilmoittautunut poliisille ja kotka tullaan lähettämään tutkimuksiin.
Kotkalaisen kulttuuriyhdistyksen järjestämän valtakunnallisen esseekilpailun voitti kirjallisuuden tutkija Maria Laakso Tampereelta. Toiseksi sijoittui professori Jaana Erkkilä-Hill Kokkolasta ja kolmanneksi filosofian lisensiaatti Tarmo Ahvenainen Kotkasta.