Kuva: Juha Haikola

Maakotkilla ja tunturihaukoilla hyvä, muuttohaukoilla huono, ja Pohjois-Suomen merikotkilla keskinkertainen pesintävuosi

12.11.2019 10:20 - Jussi Häkkilä

Metsähallituksen mukaan Pohjois-Suomen maakotkilla ja tunturihaukoilla oli hyvä, muuttohaukoilla huono, ja merikotkilla keskinkertainen pesintävuosi.

Metsähallituksen mukaan Pohjois-Suomen maakotkilla ja tunturihaukoilla oli hyvä, muuttohaukoilla huono, ja merikotkilla keskinkertainen pesintävuosi. Maakotkan pesintätulos oli yksi koko seurantahistorian parhaimpia. Onnistumiseen vaikutti etenkin hyvä ravintotilanne runsastuneiden kanalintu- ja jäniskantojen ansiosta. Myös tunturihaukkojen pesintä onnistui.

Pohjois-Suomen merikotkien pesintätulos oli keskinkertainen, mutta vaihtelu alueiden välillä suuri. Pohjoisimmassa Lapissa merikotkien pesintä onnistui kehnosti, mutta Kainuussa ja Kuusamossa erittäin hyvin. 
Muuttohaukan pesintävuosi oli huono. Pesinnän alkuun sattunut huono sää aiheutti aloitettujen pesintöjen keskeytymisiä tai pesintää ei edes aloitettu. 

Luontopalvelut ja vapaaehtoiset kävivät läpi lähes tuhat maakotkan, muuttohaukan ja tunturihaukan sekä Pohjois-Suomen merikotkan reviiriä ja tarkistivat pesinnän onnistumisen.

Lue myös: Maakotkien pesintä onnistui erinomaisesti

Kilpailut

Uusimmat