Kuva: Jussi Häkkilä

Sinilevähavainnot järvillä hieman vähentyneet, merellä lisääntyneet

07.07.2022 13:46 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Suomen alueella sinilevää havaittiin tällä viikolla hieman Ranuanjärvessä, Simon Puntarniemessä, Vaalan Rokuanjärvessä ja Kuusamojärven Kirkkolahdessa. Erittäin runsaasti sinilevää havaittiin Suomussalmen Jumalisjärvessä.

Järvien sinilevähavainnot ovat pysyneet tasaisina tai jopa vähentyneet viileämmän sään seurauksena, ja sisävesien tilanne on nyt hieman keskimääräistä parempi. Erittäin runsas sinileväkukinta on havaittu vain yhdellä havaintopaikalla. Runsaasti sinilevää esiintyi neljällä ja hieman sinilevää 22:lla valtakunnalliseen seurantaan kuuluvalla havaintopaikalla.

Merialueilla sinilevähavainnot ovat lisääntyneet hieman rannikkoalueilla, mutta paikoittain tuuli on sekoittanut pintavesien sinilevälauttoja. Merellä tilanne onkin pysynyt viime viikkoon verrattuna melko vakaana. Pohjois-Suomen alueella sinilevää havaittiin tällä viikolla hieman Ranuanjärvessä, Simon Puntarniemessä, Vaalan Rokuanjärvessä ja Kuusamojärven Kirkkolahdessa. Erittäin runsaasti sinilevää havaittiin Suomussalmen Jumalisjärvessä.

Lue myös: Helteet lisänneet sinilevähavaintoja merellä, järvien tilanne pysynyt vakaana

Kilpailut

Uusimmat