Tänä kesänä havaittiin sinilevää Pohjois-Pohjanmaalla kahdeksalla havaintopaikalla, mikä on vähemmän kuin edellisinä kesinä.
Tänä kesänä merialueiden ja järvien sinilevämäärät olivat Suomen ympäristökeskuksen mukaan huipussaan kesän lämpimimpinä ajanjaksoina heinäkuun ja elokuun puolivälissä.
Sinilevähavaintojen määrä on ympäristökeskuksen mukaan pysynyt tasaisena koko maassa.
Sinilevätilanne on huonontunut aiempiin viikkoihin verrattuna lämpimän sään seurauksena.
Sinilevätilanne järvillä on Suomen ympäristökeskuksen mukaan paikoin heikentynyt viime viikosta, vaikka valtakunnallisesti tilanne sisävesillä on rauhallinen.
Ryhmäpäällikkö Satu Maaria Karjalaista Suomen ympäristökeskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Muhoksella Kirkkosaaren ja Montan uimarantojen vesissä on havaittu Oulun seudun ympäristötoimen mukaan runsaasti sinilevää.
Sinilevähavainnot ovat runsastuneet huomattavasti sekä rannikolla että avomerellä.
Pohjois-Suomen alueella sinilevää havaittiin tällä viikolla hieman Ranuanjärvessä, Simon Puntarniemessä, Vaalan Rokuanjärvessä ja Kuusamojärven Kirkkolahdessa. Erittäin runsaasti sinilevää havaittiin Suomussalmen Jumalisjärvessä.
Vesistöt ovat lämmenneet helteiden seurauksena, mikä on johtanut Suomen ympäristökeskuksen mukaan sinilevähavaintojen lisääntymiseen merialueilla.
Tyrnävän Suutarinjärven uimarannan vedessä on havaittu runsaasti syanobakteereita eli sinilevää.
Järvissä hieman sinilevää havaittiin tällä viikolla 32:lla ja runsaasti yhdeksällä valtakunnallisen sinileväseurannan havaintopaikalla.
Oulunsuun ja Muhoksen Montan uimarantojen vedessä on havaittu Oulun seudun ympäristötoimen mukaan runsaasti sinilevää.
Sisävesillä sinilevää on havaittu tällä viikolla keskimääräistä vähemmän.
Oulun seudun ympäristötoimi on ottanut tällä viikolla uimavesinäytteet alueen kaikilta virallisilta uimarannoilta, joita on yhteensä 41
Järvillä sinilevää esiintyy lähes koko Suomessa keskimääräistä enemmän.