Enontekiön Kilpisjärvelle kaavoitetaan tontteja matkailuliiketoimintaan Metsähallituksen ja Enontekiön kunnan yhteisessä kaavoitushankkeessa.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue järjestää paikallisia asukastilaisuuksia tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman liittyvistä toimenpidesuunnitelmista.
Pohjolan Voima selvittää mahdollisuutta rakentaa pumppuvoimalaitos Kemijärven alueelle.
Hakekuivuri paloi tänä aamuna Utajärvellä Varastotiellä.
Tavoitteena on saada 50 000 allekirjoitusta, jonka myötä kansalaisaloite menisi eduskunnan käsiteltäväksi ja asiasta päästäisiin käymään yksityiskohtaisempaa keskustelua, mitä lähipalvelulain sisällön tulisi olla.
Ympäristövaikutusten arviointiselostus on nähtävillä tästä päivästä 17. huhtikuuta saakka Haapajärven ja Pyhäjärven kaupunkien internet-sivujen virallisissa ilmoituksissa sekä ympäristöhallinnon verkkosivuilla.
Tekijää epäillään törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen ja törkeän pahoinpitelyn yrityksen lisäksi myös rattijuopumuksesta. Mies määrättiin ajokieltoon.
Kiertokaaren logistiikkapäällikkö Veli-Pekka Pyörälää haastattelee Jussi Häkkilä.
Pyhäjärvellä Kampatiellä paloi varhain tänä aamuna autotalli.
Henkilöauton kuljettaja on menehtynyt henkilöauton ja raskaan ajoneuvoyhdistelmän yhteentörmäyksessä Haapajärven Nivalantiellä. Onnettomuus sattui torstaina hieman puolen päivän jälkeen.
Silja Kejonen on oululainen kirjailija ja kuvataiteilija, jonka kolmas runokokoelma Äiti ja sylikoira kuvaa äitinä olon moninaisuutta perheessä, jossa on teini-ikäinen tytär ja koiranpentu. Teos sai kiittävän vastaanoton ja oli ehdolla Tanssiva karhu-, Botnia- ja Nihil Interit -palkinnon saajaksi.
Oulaisten kaupunginvaltuusto on hyväksynyt kaupunginhallituksen esityksen, jonka mukaan Piipsjärven koulun oppilaat siirretään pääsääntöisesti Juho Oksan koululle ja vakituinen henkilökunta kaupungin muihin yksiköihin elokuusta alkaen ja koulutyö Piipsjärven koulussa lakkaa kesäkuun alussa.
Täydenkuun Tanssit -nykytanssifestivaalin toiminnanjohtaja Taina Ala-Ketolaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Utajärven kunnanjohtaja Anne Sormusta haastattelee Jussi Häkkilä.
Biojäte pitää lajitella viimeistään 19.7.2024 Hailuodossa, Iissä, Kempeleessä, Lumijoella, Oulussa ja Pudasjärvellä sijaitsevissa 1–3 huoneiston pientaloissa taajama-alueella.
Jätehuoltoviranomainen Lakeuden EKO -lautakunta on päättänyt, että Limingassa, Tyrnävällä, Muhoksella ja Utajärvellä otetaan ensi vuonna käyttöön jätehuollon perusmaksu.