Asiaa tutkitaan törkeänä liikeneturvallisuuden vaarantamisena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.
ELY-keskuksen päätöksissä alueille on asetettu rauhoitusmääräykset, joiden mukaan metsänhakkuu on kielletty, mutta mm. marjojen ja sienten poiminta ovat edelleen sallittuja. Maanomistajat päättävät edelleen alueen metsästyskäytännöistä. Alueille ei ole muita liikkumisrajoituksia kuin moottoriajoneuvojen käyttökielto maastossa sulan maan aikana.
Kemin museoissa ollaan tyytyväisiä viime kesän kävijämääriin sekä erityisesti ulkopaikkakuntalaisten kävijöiden suhteellisen suureen määrään. Kaikista kävijöistä ulkopaikkakuntalaisia oli noin kolmannes.
Järvissä hieman sinilevää havaittiin tällä viikolla 32:lla ja runsaasti yhdeksällä valtakunnallisen sinileväseurannan havaintopaikalla.
Vaikka ilmaantuvuus alueella on viime viikkoina ollut nousussa, on epidemia Länsi-Pohjan alueella vielä perustasolla. Epidemiatilannetta tarkastellaan uudelleen pandemiatyöryhmän kokouksessa ensi viikolla.
Nivala-Seuran toiminnanjohtaja Hanna Järviluomaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Sisävesillä sinilevää on havaittu tällä viikolla keskimääräistä vähemmän.
Perämeren saaristomatkailun kehittämishankkeen projektipäällikkö Oskar van Iepereniä haastattelee Jussi Häkkilä.
Siirin-päivät on Siiri Angerkosken ja hänen aikalaiskollegojensa työlle kunniaa tekevä vuosittainen elokuvatapahtuma. Sen järjestävät Merikoskikerho ry, Oulun Elokuvakeskus ry ja Finnkino Oy.
Arkeologi Paula Pelttaria Metsähallituksen Luontopalveluista haastattelee Jussi Häkkilä.
Veneilijät joutuivat myöhään eilen ukkosen yllättämiksi Perämerellä, kun seurue oli lähtenyt Hailuodosta kohti Kemi-Torniota.
Järvillä sinilevää esiintyy lähes koko Suomessa keskimääräistä enemmän.
Eino Grön oli Marjan juttusilla Pookin iltapäivässä.
Sekä sisävesillä että merialueilla sinilevätilanne on rauhoittunut.
Järvillä sinilevää on tällä viikolla havaittu valtakunnallisilla sinileväseurannan havaintopaikoilla tavanomaista enemmän.
Nina Åkerman esiintyi torstaina Yppärin Merimajalla. Marja soitteli kohti keikkapaikkaa matkaavalle artistille Pookin iltapäivässä.