Länsi-Suomen merivartiosto suorittaa vedenalaista etsintää kalustollaan Oulussa Erkkolansillan läheisyydessä sekä Toppilansalmen alueella 20.-23.1.2022. Etsintää tehdään Oulun poliisin pyynnöstä.
Nainen varasti pyykkejä eilen päivällä Kemissä Ouluntiellä sijaitsevan kerrostalon kuivaushuoneesta.
Oulussa etsittiin eilen Rajahaudan tai Toppilan edustan merialueelle ulkoilemaan lähtenyttä 36-vuotiasta miestä.
NTRNZ median vastaava tuottaja Teemu Hostikkaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Jäänmurtaja Urhon päällikkö Seppo Evaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Edelliseen vuoteen verrattuna kävijämäärät nousivat reilulla 60 prosentilla, eli 6512 henkilöllä.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen toteuttama Perämeren rantaniittyjen hoitohanke on saanut kunniamaininnan Euroopan neuvoston maisemapalkinto -kilpailussa.
Pelastuslaitos muistuttaa, että jäätilanne on vielä paikoitellen arvaamaton etenkin merialueella.
Poliisi on selvitellyt tilannetta edeltäneitä tapahtumia ja asiassa ei ole ilmennyt rikosta. Poliisi jatkaa asiaa kuolemansyyn selvittämisenä.
Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdolliset havainnot tapauksesta sähköpostitse tai arkisin puhelimitse Meri-Lapin tutkintaan.
Torniossa kielletään sisätiloissa järjestettävät yli 50 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sekä korkean riskin tilaisuudet. Kielto on voimassa tulevasta perjantaista 17. joulukuuta saakka. Tornion kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta päätti asiasta eilen.
Palon syttymissyy ei ole tiedossa.
Rasvamonttu vaalii tällä kertaa perinteitä geenien ja koneiden muodossa Merijärvellä. Ylikauppilan Heikin tontilla käy kohta ryske, kun koulutetut jälkipolvet astuvat isännän saappaisiin. Molemmilta pojilta nimittäin löytyy hiljalleen taskusta maaseutuyrittäjän paperit ja sukupolvenvaihdokseen on ladattuna myös mestarin keräämä monipuolinen konearsenaali. Kotitilan vanhaan navettarakennukseen on mm. säilötty erilaisia traktoreita kutakin yksi kappale ja eri puolilta tonttia löytyy isompia härveleitä. Mikä parasta, melkein kaikki koneet ovat akkua vaille heti käynnistyviä pelejä ja koneissa näkyy alkuperäinen ajanpatina. Kurkataanpa pitääkö paikkansa seudulla liikkuva huhu, jonka mukaan merijärvisen ukon normaalia isommalla tilalla häärii työssä 30 traktoria! :)
Ilmatieteen laitoksen jääasiantuntija Jouni Vainiota haastattelee Jussi Häkkilä.
Lapin ja Oulun poliisilaitosten liikenneryhmät tarkastivat viime viikolla Meri-Lapin alueella 69 raskaan liikenteen kuljetusta.
Meri-Lapin poliisi pyytää havaintoja henkilöistä ja ajoneuvoista tulipaloon liittyen sunnuntain ja maanantain väliseltä yöltä.