Ohjaaja Klaus Häröä ja käsikirjoittaja Kirsi Vikmania haastattelee Jussi Häkkilä.
Tänä kesänä havaittiin sinilevää Pohjois-Pohjanmaalla kahdeksalla havaintopaikalla, mikä on vähemmän kuin edellisinä kesinä.
Poliisi on tänään selvittänyt myös oululaiseen Merikosken lukioon kohdistunutta koulu-uhkausta.
Tänä kesänä merialueiden ja järvien sinilevämäärät olivat Suomen ympäristökeskuksen mukaan huipussaan kesän lämpimimpinä ajanjaksoina heinäkuun ja elokuun puolivälissä.
Meri-Lapissa anastettiin kaksi henkilöautoa ja ajeltiin päihtyneenä henkilöautolla. Kemissä aiheutettiin teräaseella vamma käsivarteen.
Sinilevähavaintojen määrä on ympäristökeskuksen mukaan pysynyt tasaisena koko maassa.
Tutkija Pekka Rusasta Suomen ympäristökeskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Sinilevätilanne on huonontunut aiempiin viikkoihin verrattuna lämpimän sään seurauksena.
Sinilevätilanne järvillä on Suomen ympäristökeskuksen mukaan paikoin heikentynyt viime viikosta, vaikka valtakunnallisesti tilanne sisävesillä on rauhallinen.
Oulun kaupunki on kieltänyt kaiken kalastamisen Merikosken siltojen alla olevan pohjapadon alavirran puolella sadan metrin matkalla.
Ryhmäpäällikkö Satu Maaria Karjalaista Suomen ympäristökeskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Lapsi annettiin paikalle tulleelle äidille tarkistuksen jälkeen. Oululainen mies löytyi lopulta poliisikoiran avulla kello 05.00 aikaan kauempaa maastosta sekavana. Mies toimitettiin Mehiläinen Länsi-pohjan sairaalaan tutkimuksiin ja hänet toimitettiin tutkimusten ja tarkkailun jälkeen kiinniotetuksi Kemin poliisivankilaan.
Paikalle menneet poliisipartiot ottivat kemiläisen ja oululaisen miehen kiinni ja heidät toimitettiin Kemin poliisivankilaan. Tapaus kirjattiin ylös pahoinpitelyn yrityksenä.
Muhoksella Kirkkosaaren ja Montan uimarantojen vesissä on havaittu Oulun seudun ympäristötoimen mukaan runsaasti sinilevää.
Yksi miehistä oli huitonut toista miestä kädessään olleella puukolla. Asiassa ei tullut vahinkoja kenellekään. Poliisi jatkaa asian tutkintaa törkeän pahoinpitelyn yrityksenä.
Sinilevähavainnot ovat runsastuneet huomattavasti sekä rannikolla että avomerellä.