Vesijettipartio teki yhteensä 87 tarkastusta ja osallistui yhdessä merivartioston kanssa useaan meripelastustehtävään. Vesillä liikkumisen suosion kasvu on huomattu poliisissa. Monet eivät tunne sääntöjä sekä lähtevät vesille myös alkoholin vaikutuksen alaisena.
Tutkija Laura Härköstä Suomen ympäristökeskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oululaisten tärkeimpiä merellisiä paikkoja ovat Ranta-Toppilan ja Hietasaaren välinen alue, Nallikari, Martinniemi ja Virpiniemi.
Länsi-Suomen merivartiostolla oli juhannusviikonloppuna 34 meripelastus- ja avustustapahtumaa.
Merikosken ympäristössä liikkuessa tulee noudattaa merkittyjä reittejä vaaratilanteiden välttämiseksi.
Merialueilla sinilevää on havaittu paikoin vähän eteläisellä ja lounaisella rannikolla sekä Suomenlahdella ja järvillä hieman kahdella valtakunnallisen leväseurannan havaintopaikalla.
Kalastamaan lähtenyt mies löydettiin viime yönä menehtyneenä merestä Kalajoen Kekolahdessa.
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus katsoo, että Luodon ja Pietarsaaren edustan kalankasvatus voi olla ristiriidassa vesien- ja merenhoidon tavoitteiden kanssa.
Vartioupseeri Tuomo Pajulaa Länsi-Suomen merivartioston Virpiniemen merivartioasemalta haastattelee Jussi Häkkilä.
Schengen-alueen sisärajat ylittävässä liikenteessä 14.5.2020 voimaan tulleet rajaliikenteen säädösperusteisten rajoitusten muutokset ovat näkyneet matkustajaliikennemäärien kasvuna Länsi-Suomen merivartioston vastuulla olevilla rajanylityspaikoilla.
Merialuesuunnitteluyhteistyön koordinaattori Mari Pohja-Mykrää Varsinais-Suomen liitosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi Suomessa Länsi-Suomen merivartiosto sallii rajanylityksen vain Valtioneuvoston toukokuisen päätöksen mukaisilla perusteilla.
Kaikki Ilmavoimien joukko-osastot osallistuvat ensi viikolla Ilmataktiikka 20 -lentotoimintaharjoitukseen.
Raahen kaupunki on hallituksen linjauksen mukaisesti päättänyt, että kesäkuun lopulla perinteisesti järjestettävien Pekanpäivien kaikki yleisötilaisuudet perutaan. Pooki Flakkaa – Raahen Meripäivät perutaan tältä vuodelta kokonaan.
Kirsti Vähäkangasta haastattelee Jussi Häkkilä.
Metsähallitus maksaa jälleen sadan euron löytöpalkkion sille ilmoitetuista maakotkan tai Pohjois-Suomesta löydetyistä merikotkan pesistä, jotka eivät ole ennestään Metsähallituksen tiedossa.