Korulippaassa oli kultakoruja mm. sormuksia noin 3000 euron arvosta. Tunkeutujina olivat olleet keski-ikäinen mies ja naishenkilö.
Eskolasta ei ole havaintoja keskiviikon 21.12. jälkeen. Eskolan tiedetään olleen tuolloin matkalla Meri-Lapista Ouluun Ford Focus -henkilöautolla, jonka rekisteritunnus on FLT-268.
Kyseessä on Kärppä-merkkinen peräkärry rekisterillä PLU-117, jonka kyydissä oli Ski-doo Summit merkkinen moottorikelkka rekisterinumerolla 745-PV.
Jääasiantuntija Jouni Vainiota Ilmatieteen laitokselta haastattelee Jussi Häkkilä.
Merenkurkun neuvoston hankepäällikkö Marianne Sjöströmiä haastattelee Jussi Häkkilä.
Otson yliperämies Simo Haaslahtea haastattelee Jussi Häkkilä.
Avun saapuminen merialueella saattaa kestää yllättävän pitkään ja muutama minuuttikin hyisessä vedessä tekee ihmisen toimintakyvyttömäksi.
Koiran omistaja sai pelastettua koiran omin avuin. Pintapelastajat tekivät jäähän 2 metriä leveän railon, jota pitkin hirvi saatiin hätisteltyä rantaan.
Tapauksia tutkitaan näpistyksenä ja Kemin tapausta varkautena.
Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja haitantekona virkamiehelle.
Epäiltyä tekijää, autoa eikä haulikkoa ole vielä löytynyt laajoista etsinnöistä huolimatta.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on antanut lausuntonsa OX2:n Perämerelle suunnitteleman merituulivoimapuisto Hallan ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta.
Kumpikaan ei ollut vedenvarassa, mutta molemmat henkilöt olivat kylmettyneitä. Henkilöt ohjattiin ensihoidon tarkastettavaksi.
Ilmatieteen laitoksen jääpalvelun mukaan Perämeren pohjoisimmissa lahdelmissa esiintyy jo ohutta jäätä.
Poliisi pyytää ilmoittamaan mahdollisista havainnoista Meri-Lapin tutkintaan. Mikäli Volkswagen Transporterista on havaintoja, niistä voi ilmoittaa hätänumeroon 112.
Lapin ja Oulun poliisilaitosten raskaan liikenteen valvonnassa Meri-Lapin alueella viime viikolla paljastui huomattavan paljon rikkomuksia.