Kuva: Oulun yliopisto

Suomen Akatemialta kaksi miljoonaa neljälle Oulun yliopiston tutkimushankkeelle

31.05.2022 08:31 - Jussi Häkkilä

Suomen Akatemian biotieteiden, terveyden ja ympäristön tutkimuksen toimikunta on myöntänyt nelivuotisen rahoituksen neljälle Oulun yliopiston tutkimushankkeelle.

Suomen Akatemian biotieteiden, terveyden ja ympäristön tutkimuksen toimikunta on myöntänyt nelivuotisen rahoituksen neljälle Oulun yliopiston tutkimushankkeelle. Kukin hankkeista sai puoli miljoonaa euroa.

Yksi rahoitetuista hankkeista on Oulun yliopiston professori Ali Mobasherin johtama hanke, jossa tutkitaan mahdollisia hoitokeinoja lannerangan välilevyrappeumaan. Lannerangan välilevyrappeuma on yksi alaselkäkivun keskeisimmistä syistä, eikä vaivalle ei ole olemassa vielä parantavaa hoitoa. Tutkimushankkeessa selvitetään uusien, suoraan välilevyyn kohdistettavien injektiohoitojen tehokkuutta välilevyrappeuman hidastamiseksi tai pysäyttämiseksi sekä kipuoireiden vähentämiseksi.

Tärkein kriteeri valinnoissa oli tutkimuksen korkea tieteellinen laatu. Rahoituspäätöksissä korostui lisäksi hankkeiden monitieteisyys ja tutkimusryhmien välinen korkeatasoinen sekä monialainen yhteistyö ja vaikuttavuus.

Lue myös: Oulun yliopiston logopedian koulutus ja tutkimus täyttää 40 vuotta

Kilpailut

Uusimmat