Kuva: Pixabay

Uusia raakapuun kuormauspaikkoja mm. Oulaisiin ja Haapajärvelle

13.05.2022 09:56 - Jussi Häkkilä

Uusien raakapuun kuormauspaikkojen rakentamistyöt Oulaisten ja Haapajärven alueella ovat käynnistyneet.

Uusien raakapuun kuormauspaikkojen rakentamistyöt Oulaisten ja Haapajärven alueella ovat käynnistyneet. Työt ovat osa Pohjois-Suomen raakapuun kuormauspaikat -hankekokonaisuutta, jonka tavoitteena on edistää elinkeinoelämän toimintaa turvaamalla raakapuun toimitusketjut rakentamalla uusia ja parantamalla vanhoja kuormauspaikkoja. Työt Oulaisten ja Haapajärven alueilla valmistuvat ensi vuoden loppuun mennessä.
Sekä Oulaisten että Haapajärven Karpalosuon kuormausalueelle toteutetaan kaksi kuormausraidetta vaihteineen ja varastokenttineen. Lisäksi rakennetaan tarvittavat tieyhteydet ja tehdään muutoksia olemassa olevaan tieverkkoon.

Kustannusarvio Oulaisten raakapuun kuormauspaikan parantamiselle sekä ratapihan parannustöille on noin kymmenen miljoonaa euroa. Haapajärven osalta kustannusarvio puolestaan on noin 15 miljoonaa euroa. 

Väylävirasto suunnittelee kokonaan uusien raakapuun kuormauspaikkojen rakentamista ja vanhojen kuormauspaikkojen parantamista myös Pellossa, Kolarissa, Nuojualla ja Seinäjoella.

Lue myös: MTK: Puumarkkinoilla rauhallinen tunnelma

Kilpailut

Uusimmat