Täysjyvä on hyvää
Leipätiedotuksesta toiminnanjohtaja Kaisa Mensosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Tällä viikolla vietetään Leipäviikkoa teemalla Hyvää täysjyvää. Leipä on hyvää ja herkullista, mutta niissä on eri määriä täysjyväviljaa ja kuitua.
Täysjyvävilja sisältää paljon hiilihydraatteja, kohtuullisesti proteiinia ja vähän rasvaa, joten se vastaa ihanteellisesti suositeltavan energian saannin vaatimuksia. Sen terveellisyyden perustana on ravintokuitu, jota siitä saa runsaasti. Lisäksi se sisältää tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita sekä terveydelle edullisia yhdisteitä, joita kutsutaan bioaktiivisiksi yhdisteiksi.
Valitsemalla jokaiselle aterialle täysjyvää, varmistat suosituksen mukaisen saannin ja mukana saatavat terveysvaikutukset.