Uusimmat
Suosituimmat

Täysjyvä on hyvää

11.09.2025 09:05 - Jussi Häkkilä

Leipätiedotuksesta toiminnanjohtaja Kaisa Mensosta haastattelee Jussi Häkkilä.

Tällä viikolla vietetään Leipäviikkoa teemalla Hyvää täysjyvää. Leipä on hyvää ja herkullista, mutta niissä on eri määriä täysjyväviljaa ja kuitua. 

Täysjyvävilja sisältää paljon hiilihydraatteja, kohtuullisesti proteiinia ja vähän rasvaa, joten se vastaa ihanteellisesti suositeltavan energian saannin vaatimuksia. Sen terveellisyyden perustana on ravintokuitu, jota siitä saa runsaasti. Lisäksi se sisältää tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita sekä terveydelle edullisia yhdisteitä, joita kutsutaan bioaktiivisiksi yhdisteiksi.

Valitsemalla jokaiselle aterialle täysjyvää, varmistat suosituksen mukaisen saannin ja mukana saatavat terveysvaikutukset.

Lue myös: Anne Mattila leipoi kesän äidiltä opituilla resepteillä – "ihana kun on noin iso perhe niin on pärjätty"

Uusimmat
Suosituimmat

Error - Virhe: 0 - Radio Pooki

Pahoittelut (virhe 0)

Hakemaasi sivua ei löytynyt. Käytä navigaatiota löytääksesi hakemasi sivun.