Kuva: OYS valokuvaus

OYSin kaikki syöpähoidot eivät toteudukaan maanantaina suunnitellusti - suojelutyön määrä edelleen liian pieni

03.04.2022 10:46 - Ari Kettukangas

Perjantaina annetusta tiedosta poiketen kaikkia alun perin maanantaille 4.4. aikataulutettuja syöpähoitoja ei voidakaan antaa. Neuvottelut Oulun yliopistollisen sairaalan suojelutyövoiman määrästä jatkuivat lauantaina alkuillasta. Lakko aiheuttaa muutoksia syövän lääke- ja sädehoitoihin sekä syöpäleikkauksiin.

Sairaalaan saavutaan, jos potilas ei ole saanut peruutusviestiä tai peruutussoittoa OYSista. Tällöin hoitoon saavutaan normaalisti maanantaina 4.4. aiemmin kutsussa ilmoitettuna ajankohtana. OYS on myös soittanut henkilökohtaisesti potilaalle ja kutsunut sairaalaan. OYS on perunut useita vastaanottoaikoja lakon vuoksi. Sairaalaan ei saavuta, jos potilas on saanut peruutusviestin, mutta ei henkilökohtaista yhteydenottoa. Tällöin aika on peruttu. OYS on myös siirtänyt useita vastaanottoaikoja osa potilaista on saanut tekstiviestin vastaanottoajan siirtämisestä. Tällöin vastaanotolle tullaan viestissä ilmoitettuna uutena ajankohtana. OmaOYS kertoo ajantasaiset ajanvaraukset.

Lakko vaikeuttaa monin tavoin potilasviestintää. Lyhyellä aikavälillä käytävät neuvottelut suojelutyövoiman määrästä haastavat toiminnan jatkuvuutta ja potilaiden informointia poikkeustilanteessa.

Paikalliset neuvottelut OYSin suojelutyön määrästä jatkuivat lauantaina. Neuvottelujen tuloksena suojelutyövoiman määrää hieman kasvatettiin sunnuntaille. Suojelutyön määrää lisättiin päivystysleikkauksiin ja psykiatriaan. Neuvotteluja jatketaan sunnuntaina. Tehyn ja Superin lakko alkoi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä perjantaina klo 6. Jos työnantajan ja työntekijöiden neuvotteluosapuolet eivät pääse valtakunnalliseen sopimukseen, lakko kestää tämän hetkisen tiedon mukaan PPSHPssä lähes koko huhtikuun ajan.

Kilpailut

Uusimmat