Oulun yliopistollinen sairaala on mukana kansainvälisessä AICCELERATE EU-hankkeessa, jonka tavoitteena on koneoppimista hyödyntäen rakentaa sairaalaympäristön erilaisiin tarpeisiin mukautuva työkalu.
Tartuntoja oli tällä viikolla lauantaihin mennessä 140. Lukema on samaa tasoa kuin edellisellä viikolla samaan aikaan. Perjantaina karanteeniin asetettiin noin 100 ja koko viikolla yli 800 henkilöä. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa yhdeksän henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa puolestaan alle viisi koronapotilasta.
Oulussa koronaepidemia on yleisesti edelleen perustasolla. Positiivisten näytteiden osuus kaikista testatuista laski viime viikon aikana. Oulun yliopistollisen sairaalan erityisvastuualueella on epidemian aikana ilmaantunut nyt yhteensä 15 kuolemantapausta.
Tove Janssonista kertova elokuva saa ensi-iltansa 2. päivä lokakuuta. Päänäyttelijä Alma Pöysti joutui opettelemaan roolia varten monenlaisia uusia taitoja kuten maalaamista.
Oulun yliopistollisessa sairaalassa otettiin privaattiverkko pilottikäyttöön tämän kuun alussa.
Koronatilanne säilyy Pohjois-Pohjanmaalla rauhallisena. Kesä-heinäkuun aikana alueella on todettu vain muutamia yksittäisiä koronatartuntoja.
Kesän aikana koronatapausten lukumäärä on laskenut ja taudin esiintyvyys on vähentynyt merkittävästi.
Oulun yliopistollisen sairaalan uuden pysäköintitalon, OYS Rauhaparkin, rakennusurakka on loppusuoralla: pysäköintitalon ovet avataan kävijöille elokuussa. Rauhaparkissa on hieman yli 800 autopaikkaa, joista noin puolet tulee sairaalan potilaiden ja vierailijoiden käyttöön, puolet varataan sairaalan henkilökunnalle. Pinta-alaa uudella pysäköintitalolla on noin 25 000 neliötä.
Oulun yliopistollinen sairaala ottaa käyttöön tänään digitaalisen opastusjärjestelmän. Asiakkaille tarkoitettu palvelu on käytettävissä internetselaimella esimerkiksi kotikoneella, älypuhelimella tai tabletilla. Sairaalarakennuksissa kulkemista helpottava opaskartta löytyy OYSin nettisivuilta osoitteesta ppshp.fi/kartat.
Oulun yliopistollisessa sairaalassa ollaan siirtymässä lähes normaaliin toimintaan. Koronaepidemian vaikutukset ovat tällä hetkellä vähäisiä. Henkilöstöruokalat on avattu ja leikkausmäärät ovat kasvussa.
Koronatilanteen säilyessä rauhallisena Oysin yhteispäivystyksen sisäänkäyntien poikkeusjärjestelyjä puretaan maanantaista 8.6. alkaen.
Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) nimissä on soitettu ja pyydetty henkilöllisyyden todentamista verkkopankkitunnuksilla. Sairaala ei koskaan kysy potilaiden verkkopankkitunnuksia. Tunnuksensa luovuttaneita pyydetään olemaan välittömästi yhteydessä omaan pankkiin.
Sairaalassa on koronan vuoksi ollut hoidossa viimeisen kahden viikon aikana alle viisi potilasta. Laboratoriovarmistettuja koronatartuntoja on Pohjois-Pohjanmaalla nyt yhteensä 128 kappaletta. OYS:issa ollaan varauduttu myös määrän kasvuun.
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitus päätti eilisessä kokouksessaan esittää piirin valtuustolle sädehoitoyksikön rakentamista nopeutetussa aikataulussa.
Oulun yliopistollisessa sairaalassa oli aamulla kuusi koronapotilasta.
Jo 20 miljoonaa euroa tänä vuonna lääketieteelliseen tutkimukseen lahjoittanut säätiö teki hengityskoneita varten puolen miljoonan euron lisälahjoituksen koronakriisin myötä. Ensimmäiset laitteet ovat jo perillä osastoilla.