Oulun yliopistollisessa sairaalassa oli tänä aamuna hoidossa yhteensä kuusi koronapotilasta.
Vaikka koronaepidemiatilanne on Oulun yliopistollisessa sairaalassa edelleen rauhallinen, sairaalassa varaudutaan infektion leviämiseen. Hoitohenkilöstöä lisäkoulutetaan tehohoidon osaajiksi ja uutta henkilöstöä rekrytoidaan osastoille. Positiivisten koronanäytteiden määrä Pohjois-Pohjanmaalla on nyt 60.
Liikennejärjestelyn lisäksi Oulun yliopistollisen sairaalan opasteita uusitaan tämän päivän ja loppuviikon aikana, joten alkuviikosta sairaalan tulevat asiakkaat kohtaavat sisääntulo-ovilla uusia opasteita. Uusi opastus perustuu kirjain- ja väritunnuksiin, joiden avulla asiakkaat ohjataan oikeisiin paikkoihin. Alkuviikosta sairaalaan saapuvien asiakkaiden ajanvarauskirjeissä voi olla vielä vanha sisäänkäyntitieto. Maanantaista alkaen sisäovilla on kuitenkin rakennusosan kirjaimella ja värillä merkitty uusi tunnus. Rampilla sijaitsevat toisen kerroksen sisäänkäynnit B1 ja B2 ovat käytössä vielä toistaiseksi.
Uusia positiivisia testituloksia oli aamuun mennessä saapunut yksi kappale. Sairaalahoidosta on kotiutettu kaksi koronapotilasta.
Liikennejärjestelyt Oulun yliopistollisen sairaalan edustalla muuttuvat huomisesta alkaen.
Oulun yliopistollisessa sairaalassa todettiin viikonloppuna ensimmäinen koronavirustartunta, jonka alkuperää ei ole pystytty selvittämään. Pohjois-Pohjanmaalla siirryttiin näin koronaepidemian seuraavaan vaiheeseen. Tilanne on sairaalassa kuitenkin edelleen rauhallinen, eikä uusia potilaita ole otettu osastoille.
Oulun seudun yhteispäivystyksessä (OSYP) on koronaa epäileville ja sairaalahoitoa tarvitseville asiakkaille oma sisäänkäynti.
Pohjois-Pohjanmaalla todettuja koronatartuntoja on nyt 48 kappaletta. Oulun yliopistollisessa sairaalassa on viisi koronapotilasta.
Oulun yliopistollisen sairaalaan (OYS) ei saa tulla varatulle vastaanottoajalle, jos on flunssaoireita tai koronavirusepäilyn takia karanteenissa. Myös vierailut sairaalaan on toistaiseksi kielletty.
Oulun yliopistollisessa sairaalassa on koronaepidemian osalta edelleen varsin rauhallinen tilanne. Osastohoidossa on vain muutamia potilaita eikä sairaala ole erityisen merkittävästi kuormittunut. Pohjois-Pohjanmaalla on testattu tähän mennessä noin 1400 henkilöä ja positiivisia näytteistä on ollut nelisenkymmentä. Epidemia on Pohjois-Pohjanmaalla vielä alkuvaiheessaan. Toistaiseksi on pystytty selvittämään jokaisen positiivisen testivastauksen tartuntaketju. Käytännössä kaikki tapaukset ovat liittyneet matkailuun, eli henkilöt ovat olleet joko matkoilta palanneita tai heidän kauttaan koronavirukselle altistuneita henkilöitä.
Ruoan myynti siirretään kahviloihin, mistä voi ostaa valmispakattuja ruoka-annoksia. Ravintolat ovat suljettuja toistaiseksi. Tämä koskee myös Oulaskankaan henkilöstöruokalaa. OYS:n Kieku-kioski menee myös kiinni.
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on allekirjoittanut urakkasopimuksen Oulun yliopistollisen sairaalan uudisrakennuksen B-talon toteutuksesta.
Pohjois-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon osuuskunta ja sen tytäryhtiö TERVIA osaajat Oy ovat aloittamassa toimintaansa.
Oulun yliopistollisessa sairaalassa noin kymmenellä henkilöllä on todettu Yersinia-vatsatauti.
Ylitarkastaja Hanna-Kaisa Rajalaa Pohjois-Suomen aluehallintovirastosta haastattelee Jussi Häkkilä.
OYS:n lounaispuolelle valmistuu ensi kevään aikana uusi, yli 800-paikkainen pysäköintitalo, joka lupaa helpotusta sairaala alueen parkkipaikkaongelmiin. Pysäköintilaitos Rauhaparkki saadaan käyttöön huhti-toukokuun aikana.