Kesän aikana koronatapausten lukumäärä on laskenut ja taudin esiintyvyys on vähentynyt merkittävästi.
Oulun yliopistollisen sairaalan uuden pysäköintitalon, OYS Rauhaparkin, rakennusurakka on loppusuoralla: pysäköintitalon ovet avataan kävijöille elokuussa. Rauhaparkissa on hieman yli 800 autopaikkaa, joista noin puolet tulee sairaalan potilaiden ja vierailijoiden käyttöön, puolet varataan sairaalan henkilökunnalle. Pinta-alaa uudella pysäköintitalolla on noin 25 000 neliötä.
Oulun yliopistollinen sairaala ottaa käyttöön tänään digitaalisen opastusjärjestelmän. Asiakkaille tarkoitettu palvelu on käytettävissä internetselaimella esimerkiksi kotikoneella, älypuhelimella tai tabletilla. Sairaalarakennuksissa kulkemista helpottava opaskartta löytyy OYSin nettisivuilta osoitteesta ppshp.fi/kartat.
Oulun yliopistollisessa sairaalassa ollaan siirtymässä lähes normaaliin toimintaan. Koronaepidemian vaikutukset ovat tällä hetkellä vähäisiä. Henkilöstöruokalat on avattu ja leikkausmäärät ovat kasvussa.
Koronatilanteen säilyessä rauhallisena Oysin yhteispäivystyksen sisäänkäyntien poikkeusjärjestelyjä puretaan maanantaista 8.6. alkaen.
Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) nimissä on soitettu ja pyydetty henkilöllisyyden todentamista verkkopankkitunnuksilla. Sairaala ei koskaan kysy potilaiden verkkopankkitunnuksia. Tunnuksensa luovuttaneita pyydetään olemaan välittömästi yhteydessä omaan pankkiin.
Sairaalassa on koronan vuoksi ollut hoidossa viimeisen kahden viikon aikana alle viisi potilasta. Laboratoriovarmistettuja koronatartuntoja on Pohjois-Pohjanmaalla nyt yhteensä 128 kappaletta. OYS:issa ollaan varauduttu myös määrän kasvuun.
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitus päätti eilisessä kokouksessaan esittää piirin valtuustolle sädehoitoyksikön rakentamista nopeutetussa aikataulussa.
Oulun yliopistollisessa sairaalassa oli aamulla kuusi koronapotilasta.
Jo 20 miljoonaa euroa tänä vuonna lääketieteelliseen tutkimukseen lahjoittanut säätiö teki hengityskoneita varten puolen miljoonan euron lisälahjoituksen koronakriisin myötä. Ensimmäiset laitteet ovat jo perillä osastoilla.
Koronapotilaiden määrä Oulun yliopistollisessa sairaalassa on pysynyt ennallaan. Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä NordLab on nostanut koronavirusdiagnostiikan testauskapasiteettia.
Koronaepidemian tilanne on Pohjois-Pohjanmaalla rauhallinen. Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) koronapotilaiden määrä on laskenut hieman ja uusia todettuja tartuntoja on löytynyt Pohjois-Pohjanmaalta kaksi. OYS ja OAS pyrkivät toteuttamaan mahdollisimman suuren osan myös kiireettömistä vastaanotoista ja sairaalat toivovat, että potilaat saapuvat vastaanotoille sovittuina ajankohtina.
OYS:ssa oli aamulla yhteensä 8 koronapotilasta. Heistä 4 oli tehohoidossa ja 4 osastohoidossa. Uusia koronatartuntoja ei ole todennettu Pohjois-Pohjanmaalla.
Oulun yliopistollisessa sairaalassa oli sunnuntaiaamuna yhteensä yhdeksän koronapotilasta. Potilaista neljä oli osastohoidossa ja viisi tehohoidossa. Soiten alueella on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa. Tartuntaketjut on pystytty jäljittämään. Yksi koronapotilas on osastohoidossa.
Oulun yliopistollisessa sairaalassa (OYS) toivotaan, että potilaat eivät oma-aloitteisesti peruisi vastaanottoaikoja. Sairaalassa on edelleen turvallista asioida, vaikka koronaepidemia etenee vähitellen myös Pohjois-Pohjanmaalla. Edellisen vuorokauden aikana todettiin kolme uutta koronatartuntaa ja OYS:ssa on nyt 10 koronapotilasta.
Yhteispäivystyksen toiminta muuttuu keskiviikosta 8.4.2020 klo 9.00 alkaen. Koronaa epäiltäessä tai sairastettaessa päivystykseen saavutaan K-ovesta. Samalla infektiopäivystys eriytetään päivystyksen muusta toiminnasta. Koronaepäilystä on aina soitettava ensin sairaalaan.