Ensimmäinen lakkopäivä Oulun Kontinkankaan-Myllyojan kotihoidossa on alkanut rauhallisesti ja töissä on riittävästi osaavaa henkilökuntaa.
Sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehy ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer ovat antaneet jälleen kaksi uutta lakkovaroitusta neuvottelujen vauhdittamiseksi.
Perjantaina annetusta tiedosta poiketen kaikkia alun perin maanantaille 4.4. aikataulutettuja syöpähoitoja ei voidakaan antaa. Neuvottelut Oulun yliopistollisen sairaalan suojelutyövoiman määrästä jatkuivat lauantaina alkuillasta. Lakko aiheuttaa muutoksia syövän lääke- ja sädehoitoihin sekä syöpäleikkauksiin.
Tehyn ja SuPerin yhteensä 25 000:a hoitajaa koskeva lakko alkaa huomenna.
Tehyn ja SuPerin yhteensä 25 000 hoitajaa koskeva lakko alkaa perjantaina, ellei sopua sitä ennen synny.
Tehy ja SuPer jättivät tänään lakkovaroituksen kuuteen sairaanhoitopiiriin.
Oulunkaaren kuntayhtymä, Super ja Tehy ovat päässeet sopuun työntekijöiden palkkojen harmonisoinnista. Kuntayhtymä on sopuun tyytyväinen, vaikka se tarkoittaakin noin 1,3 miljoonan euron kustannuksia ja sillä on vaikutusta jäsenkuntien talouteen. Kuntayhtymä ja työntekijäjärjestöt ovat päässeet kanteissa yksimieliseen sovintoon. Sovintosopimuksen mukaan työntekijöiden palkkaa korotetaan taannehtivasti joko 1.7.2014 tai 1.1.2015 alkaen verrokkitasoon, jolla tarkoitetaan sitä korkeinta palkkatasoa, jota samanarvoisissa tehtävissä on kuntayhtymän työntekijälle maksettu.