Kaupan alan työehtosopimusneuvotteluissa ei edelleenkään ole tapahtunut merkittävää edistystä, minkä vuoksi Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallituksen päätöksen mukaisesti lakot laajenevat viikolle yhdeksän.
Kaupan alan ja kiinteistöpalvelualan neuvottelut katkesivat perjantaina ja Palvelualojen ammattiliitto PAMin hallitus päätti laajoista työtaisteluista, jotka koskevat lähes 50 000 työntekijää.
Paperiteollisuuden lakko alkoi tänä aamuna.
Metsäteollisuus ry:n ja Teollisuusliiton sovittelu ei tänään tuottanut ratkaisua uusista työehdoista.
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU hylkäsi valtakunnansovittelijan eilen jättämän sovintoehdotuksen.
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL tukee Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n työtaistelua lakolla, joka vaikuttaa merkittävästi rautateiden tavaraliikenteeseen.
Postinjakelua, käsittelyä ja kuljetusta koskeva lakko alkoi tänään kello kuusi.
Palvelualojen työnantajat Paltan ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n väliset valtakunnansovittelijan johdolla käydyt työehtosopimusneuvottelut eivät eilen tuottaneet ratkaisua, joten PAU:n ilmoittama lakko alkaa ensi maanantaina kello kuusi ja jatkuu sunnuntaihin 24. tätä kuuta saakka, ellei neuvotteluissa sitä ennen päästä ratkaisuun.
PAU tiedotti tänään kolmen viikon päästä alkavista työtaistelutoimenpiteistä, mikäli neuvottelutulokseen ei päästä sitä ennen. Posti arvioi lakon mahdollisia vaikutuksia parhaillaan ja tiedottaa tilanteesta, kun tarkemman arvion antaminen on mahdollista ja PAU on toimittanut viralliset lakkoilmoitukset. Posti on postimäärän rajun vähentymisen takia historiansa vakavimmassa tilanteessa ja seuraavina vuosina kirjemäärän lasku kiihtyy. Tämä tilanne löytyy edestä myös työtaisteluiden jälkeen. Posti toivoo, että sopimukseen päästään mahdollisimman pian. Posti on varautunut häiriötilanteisiin poikkeusjärjestelyillä.
Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU aloitti viime yönä työtaistelutoimet vastalauseena työnantajan ilmoitukselle muuttaa alan työehtosopimuksia.
Tänään vietetään kansainvälistä ilmastolakkopäivää.
Rakennusteollisuus julisti eilen rakennusteollisuuteen kattavan työsulun yhdeksäs päivä ensi kuuta alkaen.
Rakennusliitto antoi eilen uuden lakkovaroituksen parhaillaan käynnissä olevassa työehtosopimuskiistassa. Nyt lakkopäivät ulottuvat jo kesäkuulle.
Rakennusalan työehtoneuvotteluissa ei saavutettu eilen edistystä.
Rakennusliiton tänään alkanut lakko sulkee seitsemän yrityksen valmisbetonin ja betonielementtien tuotannon käytännössä lähes kuukaudeksi.
Suomen rakennustuoteteollisuus seisahtuu kahden viikon kuluttua lakon takia.