Lakoissa on kaikkiaan yhteensä noin 7 000 Teollisuusliiton, Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n, Palvelualojen ammattiliiton PAMin, Rakennusliiton, Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n sekä Sähköliiton työntekijää.
SAK:laiset ammattiliitot jatkavat poliittisia lakkojaan ensi viikon ajan.
Suomessa käynnissä olevien lakkojen vuoksi Metsä Groupin Kemin biotuotetehtaan ja kartonkitehtaan tuotanto pysähtyy.
SAK:laiset ammattiliitot aloittavat poliittiset lakot ensi maanantaina ja ne kestävät tässä vaiheessa kaksi viikkoa.
Hallitus on muuttamassa työlainsäädäntöä ja työehtoja pysyvästi työnantajiasuosiviksi.
Lakko vaikuttaa myös sähkön- ja lämmöntuotantoon Helen Oy:ssä Helsingissä, Oy Alholmens Kraft Ab:llä Pietarsaaressa ja Kuopion Energia Oy:ssä.
Oulun seudun joukkoliikenteestä mukana ovat Koiviston Auto Oulu Oy ja Oubus Oy, jotka operoivat suuren osan Oulun runkoliikenteestä ja vilkkaimmista bussilinjoista.
Työntekijäjärjestöt jatkavat tällä viikolla poliittisia lakkoja, joilla vastustetaan hallituksen työelämäheikennyksiä.
Työntekijäjärjestöt jatkavat tällä viikolla poliittisia lakkoja, joilla vastustetaan hallituksen työelämäheikennyksiä.
Oulun kaupunki toivoo, että perheet järjestävät 13.2. ja 14.2. lasten hoidon itse, jos se suinkin on mahdollista. Lakon vuoksi syntyvät poissaolopäivät hyvitetään asiakasmaksuissa.
Rakennusliitto osallistuu ensi viikolla järjestettävään lakkorintamaan keskeyttämällä työt keskiviikosta perjantaihin mm. Kokkolassa, Oulussa ja Rovaniemellä.
Suomen lähi- ja perushoitajaliitto kertoi eilen järjestävänsä lakon varhaiskasvatuksessa ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Kauniaisissa, Vaasassa, Mustasaaressa, Rovaniemellä, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa, Joensuussa, Oulussa, Turussa ja Porissa.
SAK:n ja STTK:n jäsenliitot järjestävät tänään ja huomenna lakkoja mm. teollisuudessa, kaupan aloilla sekä julkisessa liikenteessä.
Vaikka muu julkinen liikenne olisi mahdollisen lakon vuoksi pysähdyksissä, Oulun kaupungin palveluliikenne kuitenkin pyritään ajamaan.
SAK:n ja STTK:n jäsenliitot järjestävät tällä viikolla mittavia poliittisia lakkoja.
Palvelualojen ammattiliitto on päättänyt laajoista lakoista ensi kuun alussa.