Ammattijärjestöt ilmoittivat eilen uusista lakoista, hakusaarroista sekä keikkailukielloista yksityiselle sosiaalipalvelualalle.
Yksityiselle sosiaalipalvelualalle ei ole syntynyt uutta työehtosopimusta, joten lakot yksityisissä päiväkodeissa ja ympärivuorokautisen palveluasumisen kohteissa alkavat huomenna.
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL vastustaa Oulun Infra-liikelaitoksen ulkoistamista vuorokauden mittaisella lakolla maanantaina.
Yksityisen sosiaalipalvelualan ammattijärjestöt antoivat eilen lakkovaroituksen.
Kaupungin mukaan työtaistelutoimi kohdistuu työehtosopimukseen työrauhan voimassa ollessa. Kaupungin mukaan työtaistelulla pyritään vaikuttamaan työnantajan työnjohto-oikeuteen. Työnantaja katsoo, että työtaistelu tulee keskeyttää välittömästi.
JHL:n mukaan lakko voidaan keskeyttää, mikäli kaupunginhallitus lopettaa ulkoistamisen edistämisen.
Ammattiliitto JHL vastustaa Oulun Infra-liikelaitoksen ulkoistamista tällä viikolla lakolla.
Rautatiealan Unioni hyväksyi tänään veturimiestehtäviä rautatieliikenteessä koskevan työehtosopimuksen neuvottelutuloksen.
Viime yönä alkaneesta kiinteistöpalvelualan lakosta huolimatta Oulun kaupungin liikuntapaikat, koulut, kirjastot ja kulttuurilaitokset pysyvät auki ja toimivat.
Rautatiealan Unionin lakko on pysäyttänyt junaliikenteen tästä päivästä alkaen toistaiseksi.
Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ja Satamaoperaattorit pääsivät eilisiltana yksimielisyyteen ahtausalan työehtosopimuksesta.
Raahen Satama Oy:n toimitusjohtaja Pauli Sarpolaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Kaupan alalle suunnitellut lakot toteutuvat huomisesta alkaen.
Lakko koskee 415 toimipaikkaa ja niissä työskentelee noin 26 000 työntekijää ja esihenkilöä.Lakot alkavat, jollei sopimusta ole syntynyt ennen sitä.
Lakot koskevat kahdeksaa yritystä. Teollisuusliitto on myös ilmoittanut kahdesta muusta lakko-uhasta kemianteollisuuteen helmikuulle. Lakot tulevat vaikeuttamaan lakon kohteena olevien Kemianteollisuuden yritysten toimintaa merkittävästi sekä aiheuttamaan mittavat vahingot.
Jos ratkaisuun ei päästä, AKT:n lakot alkavat keskiviikkona 15.2. Lakot koskevat kaikkia lakkoon kuuluvilla toimipaikoilla työskenteleviä AKT:n neuvottelemien työehtosopimusten piiriin kuuluvia työntekijöitä. Ahtausalaa koskee 1.2. alkaen myös AKT:n aiemmin antama ylityökielto. Lakko koskee kaikkiaan noin 9000 työntekijää.