Kuva: Jussi Häkkilä

Kirjastojen alueelliseen ja paikalliseen kehittämiseen 1,3 miljoonaa

31.03.2022 10:41 - Jussi Häkkilä

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet kirjastojen alueelliseen ja paikalliseen kehittämiseen avustuksia 1 325 300 euroa 80:lle hankkeelle.

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet kirjastojen alueelliseen ja paikalliseen kehittämiseen avustuksia 1 325 300 euroa 80:lle hankkeelle. Niissä edistetään lukuharrastusta, lukutaitoa ja elinikäistä oppimista ja kehitetään kirjastoja aktiivisen kansalaisuuden, osallisuuden ja sananvapauden toimijoina. Avustuksilla luodaan kirjastoille uusia toimintamalleja palvelujen vaikuttavuuteen ja kestävään kehitykseen.

Lapin aluehallintovirasto myönsi 52 500 euroa kolmelle hankkeelle, ja Pohjois-Suomen aluehallintovirasto 211 300 euroa 11:lle hankkeelle.

Esimerkiksi Rovaniemen hankkeessa järjestetään aikuisille ympäristöaiheisia esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia. Lisäksi järjestetään lapsille ja nuorille työpajoja, joissa ympäristöuhkia käsitellään turvallisessa, onnistuneita ratkaisuja ja positiivista toimintaa korostavassa ilmapiirissä. Työpajat toteutetaan yhteistyössä koulujen kanssa.

Lue myös: Oulun kirjaston nimikilpailu käynnistyi

Kilpailut

Uusimmat