Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt kunnille 1,3 miljoonaa euroa kulttuurin kehittämistehtäviin ja kokeiluihin.
Rovaniemelle on valmistunut eduskunnan myöntämän erillismäärärahan turvin uusi silta Könkäänsaaren ja Kielosaaren väliin.
Rovaniemen poliisia ovat viime päivinä työllistäneet useat peltikolarit, tieltä suistumiset ja porokolarit.
Finavian Rovaniemen lentoaseman laajennus on valmistunut.
Parhaat paikallislehdet, kaupunkilehdet ja kaupunkilehtijutut palkittiin Sanomalehtien Liiton toimesta toissapäivänä Hyvinkäällä.
Juuri valmistuneen tutkimusraportin mukaan verkostoon on tehtävä rakenteellisia muutoksia, joilla rikkivety voidaan poistaa hallitusti verkostosta. Muutostyöt aloitetaan Länsikankaan alueella vuoden 2020 aikana ja Sinetän Korvalantien alueella tämän jälkeen. Asukkaiden havainnot hajuista ovat tärkeitä ja tervetulleita ja niitä kaivataan jatkossakin.
Kone lentää Lapinrinteellä mm. Kaskipolun, Karsikkotien ja Raiviotien alueella. Myös asukkaiden huomiot ovat hyvin tärkeitä. NEVE palkitsee kaikki korjaustoimiin johtaneet havainnot.
Poliisi pyytää havaintoja kateissa olevasta 17-vuotiaasta Saga Sirviöstä.
Rovaniemeläiselle ASV Arctic Smart Village Oy:lle on myönnetty Avainlippu- ja Yhteiskunnallinen yritys -merkkien käyttöoikeus osoituksena Suomessa tuottamalle ja työllistämälle palvelulleen sekä liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.
Rovaniemen Rinteenkulman pysäköintihallin alimmalta pysäköintitasolta anastettiin viime lauantaiaamuna kello kahden ja neljän välisenä välisenä aikana sähköajoneuvojen latausasema.
Rovaniemellä on sytytetty viime päivinä useita roskiksia tuleen.
Rovaniemeläinen Jani Saarinen on voittanut Autoklinikka-yhtiöt Oy:n järjestämän taskuparkin suomenmestaruuden.
Lapin poliisi harjoittelee kenttätoimintaa Rovaniemen keskustan tuntumassa tällä viikolla.
Poliisi pyytää havaintoja kadoksissa olevasta 17-vuotiaasta rovaniemeläisestä Nanette Lahtelasta.
Kymmenen naista kisaa Miss Suomi -finaalissa.
Lapin aluehallintovirasto sai elokuussa 2018 kantelun Rovaniemen kaupungin perusterveydenhuollon toiminnasta. Kantelun mukaan Rovaniemellä terveyskeskuksesta tai -asemalta ei ole saanut vastaanottoaikaa ajoterveyteen liittyvää lausuntoa varten, vaan lausuntoa tarvitsevia on ohjattu hakeutumaan yksityislääkärin vastaanotolle. Kantelun mukaan ajanvarauksesta on kerrottu, että terveyskeskuksen lääkärille ei ole saatavilla vapaita aikoja. Ratkaisussaan aluehallintovirasto velvoitti kaupungin hallintoylilääkärin huolehtimaan siitä, että kaupungin perusterveydenhuollossa on saatavilla vastaanottoaikoja ajoterveyslausuntoja tarvitseville asukkaille. Hallintoylilääkärin on annettava 13.12.2019 mennessä selvityksensä toimenpiteistä, joilla vastaanottoaikojen saatavuutta on ryhdytty parantamaan.