Maailman pohjoisin muotoiluviikko Arctic Design Week järjestetään tällä viikolla Rovaniemellä jo 15. kerran.
Tapauksissa ei aiheutunut henkilövahinkoja. Ajokeli oli tuolloin monin paikoin erittäin liukas.
Suurimmat, yli 50 000 euron tuet menivät raumalaisen Iso-Hannun salien kunnostukseen ja sotkamolaisen Kino Vision esitystekniikan uusimiseen. Esitystekniikkaa uusitaan elokuvasäätiön tuella myös mm. Jyväskylän Fantasiassa sekä Rovaniemen, Tornion ja Vaasan BioRex-teattereissa.
Ri­kos­seu­raa­mus­lai­tos esit­tää uut­ta tut­kin­ta­van­ki­laa Ro­va­nie­mel­le, avo­van­ki­laa Tur­kuun ja van­ki­sai­raa­laa Van­taal­le.
Rovaniemellä Länsirinteentiellä omakotitalo kärsi savu- ja palovahinkoja myöhään eilen syttyneessä tulipalossa.
Ilmavoimien 105. vuosipäivää juhlistetaan tänään Lapin lennostossa kello 12.15 alkaen seppeleenlaskulla ja Hornet-ylilennolla Ilmapuolustuksen muistomerkillä Rovaniemen varuskunnassa Someroharjulla.
Poliisi kaipaa yhä havaintoja 15-vuotiaasta Jimi Revosta.
Poliisin tehostettu huumausaineiden katuvalvonta viime ja toissaviikolla Torniossa ja Rovaniemellä paljasti useita rikoksista epäiltyjä ensikertalaisia.
Poliisi pyytää ilmoittamaan havainnot Revosta virka-aikana tai kiireellisessä tilanteessa suoraan hätäkeskukseen numeroon 112.
Rovaniemen poliisia työllistivät viikonlopun aikana lähinnä pahoinpitelyt ja moottorikelkkaonnettomuudet.
Tilastokeskuksen mukaan vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat viime vuoden loka-joulukuussa vuodentakaisesta koko maassa 1,4 prosenttia.
Rekkaa ohittamaan lähtenyt henkilöauto törmäsi tänään vastaantulleeseen henkilöautoon lumisateisella ja pöllyävällä tieosuudella Rovaniemen pohjoispuolella lähellä Apukkaa ja aiheutti samalla myös rekan perässä ajaneen pienoisbussin suistumisen ojaan sen väistäessä kolariautoja.
Rovaniemen kaupunki on rakentanut pulkkamäen keskelle kaupunkia vanhalle torille.
Torstaina ja perjantaina Rovaniemellä toteutetuissa valvontaiskuissa tarkastettiin yhteensä 99 taksia, joista yhteensä 23:ssa oli huomautettavaa. Eniten puutteita havaittiin takseissa, joissa luvanhaltijan nimi ja yhteystiedot tai kuljettajan nimi ei ollut asiakkaan nähtävillä.
Poliisi kiittää kadonneen löytänyttä esimerkillisestä toiminnasta.
Useat rattijuopumukset työllistivät Rovaniemen poliisia viikonlopun aikana.