Rovaniemen poliisille tuli ilmoitus 5.4. maanantaina aamupäivällä, jonka mukaan Rantavitikalla makaa verinen mies.
Rovaniemellä Matkajängäntiellä rikkoutui eilen runkovesijohto.
Lapin poliisilaitos ei aloita uutta esitutkintaa viime viikolla saapuneen uuden tutkintapyynnön perusteella.
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lastenkulttuurikeskuksille ja lasten kulttuuritapatumille yhteensä 2 223 400 euroa.
Rovaniemen kaupungin edustaja on toimittanut Lapin poliisilaitokselle kaupungin sijoitustoimintaa koskevan tutkintapyynnön.
Rovaniemen MM-ralli saateltiin loppuun rauhallisissa merkeissä. Kansalaiset olivat noudattaneet hyvin poliisin ja järjestäjien ohjeita ja pysyttelivät poissa erikoiskokeiden varsilta.
Poliisi toivoo yhdessä järjestäjän kanssa, että rallit saataisiin vietyä loppuun asti turvallisesti ilman yleisöä myös lauantaina ja sunnuntaina. Lisäksi tien päällä liikkuessa korostetaan huomioimaan ralliliikenteen tuoma lisäys normaaliin liikenteeseen.
Harjoituksen johtaja, eversti Mika Seppää haastattelee Jussi Häkkilä.
Pääteiden liikenne Rovaniemellä ja Kemijärvellä tulee kasvamaan merkittävästi. Liikennemääriä nostavat merkittävästi myös Etelä- ja Keski-Suomen hiihtolomalaiset. Viikonloppuna on hyvä varautua liikenneruuhkiin ja valita vaihtoehtoinen reitti.
Viikon aikana Rovaniemellä on anastettu kuorma-auto, kaksi henkilöautoa, paljullinen perävaunu sekä kuomullinen perävaunu, jonka kyydissä oli lasten moottorikelkka.
Metsähallituksen erävalvonta ja poliisi valvovat ympäröivää maastoa, jotta ralli ei aiheuttaisi luvatonta maastoliikennettä. Rallien aikana erikoiskokeiden varsilla liikkuu runsaasti valvontapartioita. VIikonlopun aikana muu maastoliikenne kannattaakin suunnata niille luvallisille reiteille ja urille, jotka ovat etäällä erikoiskokeista.
Taiteen edistämiskeskus rahoittaa taideyhteisöjen toimintaa 13 888 000:lla eurolla.
Lentoasemayhtiö Finavia ja Napapiirin Energia ja Vesi (Neve) ovat sopineet Rovaniemen lentoaseman lämmittämisestä kaukolämmöllä, jonka tuotannossa ei synny hiilidioksidipäästöjä.
Lapin poliisilaitoksen, Lapin rajavartioston, Tullin ja Puolustusvoimien viranomaiskoirat harjoittelevat yhteistoimintaa yhdessä ohjaajiensa kanssa kolmen päivän ajan Rovaniemellä tästä päivästä alkaen.
Valtio ja yliopistokaupungit vahvistavat yhteistyötään innovaatiotoiminnassa.
Lapin aluehallintovirasto antoi viime perjantaina päätöksen, jolla se keskeytti Palvelukoti Riekonlento Oy:n toiminnan välittömästi.