Suomen luonnonsuojeluliiton Oulun yhdistyksestä Saara Salmelaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Motivan asiantuntija Päivi Suur-Uskia haastattelee Jussi Häkkilä
Kainuun ELY-keskus on antanut perustellun päätelmän Mondo Mineralsin Sotkamon Uutelan kaivoksen laajentamisen ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta.
Euroopan kulttuuriympäristöpäivien koordinaattori Jonina Vaahtolammea Suomen Kotiseutuliitosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Pääsihteeri, puutarhaneuvos Seppo Närheä Viherympäristöliitosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Suomen eteläisillä ja lounaisilla merialueilla sinilevän määrä on lisääntynyt. Järvillä sinilevän määrä on ajankohtaan nähden vähäinen.
Epävakaa sää on Suomen ympäristökeskuksen mukaan hillinnyt leväkukintoja sekä sisävesillä että merialueilla.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt ympäristöluvan Boreal Bioref Oy:n Kemijärven biojalostamolle.
Pohjanmaan Vesi ja Ympäristö ry:n pitkäaikainen toiminnanjohtaja Eeva-Kaarina Aaltonen on saanut ensimmäisen KIP Ympäristöpalkinnon.
Suomen ympäristökeskus SYKE on aloittanut tämän kesän sinileväseurannan tällä viikolla.
Ylivieskan rakennus- ja ympäristölautakunta on päättänyt antaa kaupungin tämän vuoden ympäristöpalkinnon Marjamäen kiinteistölle ja Päivärinnan tilalle.
Koulujen ja päiväkotien kestävän kehityksen ohjelmaa hallinnoiva Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on myöntänyt ensimmäistä kertaa tunnustuspalkinnon kolmelle Vuoden Vihreä lippu -toimijalle.
Suomen Lions-liiton I-piirin jäsenjohtaja Eija Tuomaalaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Aluehallintovirasto on myöntänyt Agnico Eagle Finland Oy:lle ympäristöluvan Kittilän kaivokselle suunnitellun uuden rikastushiekka-altaan rakentamiselle ja toiminnalle. Päätöksen mukaan uusi rikastushiekka-allas rakennetaan olemassa olevan NP3-altaan ja Pikku Rouravaaran pohjoispuolelle kaivosalueen laajennuksen sisälle. Sen pinta-ala on valmistuessaan noin 175 hehtaaria, ja maksimikorkeus ulottuu tasoon +250 metriä. Altaaseen voidaan loppusijoittaa noin 17 miljoonaa kuutiota NP-hiekkaa ja sen on laskettu riittävän kaivoksen toiminta-ajan loppuun saakka.
Johtava hydrologi Bertel Vehviläistä Suomen ympäristökeskuksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Marja vieraili Kemin kaupungintalolla jututtamassa kansliajohtaja Jukka Viléniä.