Maastopalojen tähystyskausi on käynnistynyt.
Aluehallintovirastot ovat myöntäneet valtionavustusta lasten ja nuorten harrastustoimintaan yhteensä 14 miljoonaa euroa 247:lle hakijalle.
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt liikelaitos Kokkolan Vedelle luvan pohjaveden ottamiseen Kokkolan Karhinkankaan pohjavesialueelta.
Aluehallintovirastot ovat myöntäneet 14 miljoonaa euroa nuorten työpajatoimintaan.
Pohjois-Suomen aluehallintoviraston mukaan Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen kouluterveydenhuollon määräaikaistarkastukset eivät toteudu kaikilta osin lainsäädännön mukaisesti.
Aluehallintovirastot myönsivät viime kuussa yhteensä 1 923 000 euroa kirjastojen alueelliseen ja paikalliseen kehittämiseen.
Aluehallintovirastot ovat myöntäneet 3 575 000 euroa yhteensä 160:lle liikunnallisen elämäntavan kehittämishankkeelle.
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston viime vuonna tekemän kartoituksen mukaan Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Suomen ja Pirkanmaan hyvinvointialueilla on merkittäviä vaikeuksia järjestää opiskeluhuollon psykologipalvelut lain edellyttämällä tavalla.
Aluehallintovirastot ovat myöntäneet 991 000 euroa päiväkotipihojen liikuntaedellytysten parantamiseen ja luonnonmukaistamiseen.
Lapissa järjestetty maanpuolustuskursseja vuodesta 1964 saakka.
Aluehallintovirasto on julkaissut hyvinvointialueiden pelastustoimen palvelutasoa kuvaavat asiantuntija-arviot.
Oulun poliisilaitos, Tulli, Rajavartiolaitos, Aluehallintovirasto ja Traficom tarkastivat tiistaina ja keskiviikkona 50 kotimaista ja 38 ulkomaista raskasta ajoneuvoyhdistelmää nelostiellä.
Ylitarkastaja Mikko Vannista Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta haastattelee Jussi Häkkilä.
Aluehallintovirastot ja THL tekivät huhti-toukokuussa valtakunnallisen kyselyn kuntien ehkäisevän päihdetyön tilasta ja rakenteista. Kyselyyn vastasivat Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alueella kaikki Kainuun kahdeksan kuntaa ja Pohjois-Pohjanmaan 30 kuntaa.
Aluehallintovirasto on havainnut vakavia puutteita Pohjanmaan hyvinvointialueella suun terveydenhuollon kiireettömään hoitoon pääsyn osalta.
Kovat virtaamat Oulujoessa jatkuvat Fortumin mukaan edelleen seuraavien viikkojen aikana.