Lapissa järjestetty maanpuolustuskursseja vuodesta 1964 saakka.
Aluehallintovirasto on julkaissut hyvinvointialueiden pelastustoimen palvelutasoa kuvaavat asiantuntija-arviot.
Oulun poliisilaitos, Tulli, Rajavartiolaitos, Aluehallintovirasto ja Traficom tarkastivat tiistaina ja keskiviikkona 50 kotimaista ja 38 ulkomaista raskasta ajoneuvoyhdistelmää nelostiellä.
Ylitarkastaja Mikko Vannista Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta haastattelee Jussi Häkkilä.
Aluehallintovirastot ja THL tekivät huhti-toukokuussa valtakunnallisen kyselyn kuntien ehkäisevän päihdetyön tilasta ja rakenteista. Kyselyyn vastasivat Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alueella kaikki Kainuun kahdeksan kuntaa ja Pohjois-Pohjanmaan 30 kuntaa.
Aluehallintovirasto on havainnut vakavia puutteita Pohjanmaan hyvinvointialueella suun terveydenhuollon kiireettömään hoitoon pääsyn osalta.
Kovat virtaamat Oulujoessa jatkuvat Fortumin mukaan edelleen seuraavien viikkojen aikana.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on jättänyt viime perjantaina hakemuksen Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle Laiva Gold Oy:n Raahen Laivakankaan kaivoksen ympäristölupien peruuttamiseksi.
Kymmenhenkinen delegaatio Saksan Baden-Württembergistä vierailee alkuviikolla Pohjois-Suomessa ylijohtaja Terttu Savolaisen vieraana.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt määräaikaisen ympäristöluvan Terrafame Oy:n kaivoksen uudelle sivukivialueelle ja Rajasuon maankaatopaikalle.
Aluehallintovirastot ovat myöntäneet liikuntapaikkarakentamiseen yhteensä noin 7,6 miljoonaa euroa 101:lle hankkeelle.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on antanut kaksi määräystä Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen nuorisopsykiatristen potilaiden osastohoitoa koskien.
Aluehallintovirastot ovat myöntäneet tänä vuonna hieman yli 16 miljoonaa euroa valtionavustusta 217:lle nuorten työpajatoiminnan järjestäjälle.
Aluehallintovirastot ovat myöntäneet 3 027 785 euroa lasten ja nuorten paikalliseen harrastustoimintaan.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on tänä keväänä tehdyllä eläinsuojelutarkastuskäynnillä havainnut puutteita Limingassa sijaitsevan Kukka- ja eläinpuisto Escurialin joidenkin eläinten pitopaikoissa sekä hoidossa.
Aluehallintovirastot ovat myöntäneet yhteensä 17 miljoonaa euroa lasten ja nuorten harrastustoimintaan 252:lle hakijalle.