Kuva: Jussi Häkkilä

Oulussa uusien koronatartuntojen määrä kasvussa -Utajärvellä tilanne rauhoittumassa, Kallion alueella tartuntoja Ylivieskassa, Nivalassa ja Sievissä

02.11.2021 08:19 - Jussi Häkkilä

Oulussa viime viikolla uusien tartuntojen määrä kasvoi 48 prosenttia edelliseen viikkoon verrattuna 226:een

Oulun koronatilanne on jonkin verran kiihtymässä. Viime viikolla uusien tartuntojen määrä kasvoi 48 prosenttia edelliseen viikkoon verrattuna 226:een. Karanteeniin asetettiin viime viikolla 407 henkilöä. Sairaalahoidon tarve ei ole kasvussa ja rokotekattavuus nousee.

Palvelukoti Humana Kotikylä Lipporannassa on todettu viime viikonlopun aikana yksi uusi koronatartunta työntekijällä. Palvelukodissa on nyt todettu yhteensä seitsemän tartuntaa asukkailla ja kolme työntekijöillä. Yksi tartunnan saanut asukas on menehtynyt.
Rajakylän hoivan Sanninkodissa on todettu viime viikonlopun aikana kolme uutta koronatartuntaa asukkailla ja yksi työntekijällä. Sanninkodissa on nyt todettu yhteensä kuusi koronatartuntaa asukkailla ja kaksi työntekijöillä.
Alueellinen koordinaatioryhmä arvioi koronatilannetta tänään.

Utajärvellä on todettu parin viime päivän aikana vain kaksi uutta koronatartuntaa. Pari viikkoa kestänyt koronatartuntojen jyrkkä nousu on siis nyt laantumaan päin. Viimeisimmät tartunnat on todettu henkilöillä, jotka ovat olleet jo karanteenissa. Utajärven hoito-osastolla ei ole enää tällä hetkellä hoidossa koronapotilaita, ja osasto toimii nyt jälleen normaalisti. Myös vierailut ovat sallittuja. 

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella todettiin viikonlopun aikana kahdeksan koronavirustartuntaa, kuusi Ylivieskassa, ja yksi Nivalassa sekä Sievissä.  Eilen todettiin kolme tartuntaa Ylivieskassa, ja näiden osalta tartunnanjäljitys on käynnissä.  

Lue myös: Soite yhä koronaepidemian leviämisvaiheessa -uusia tartuntoja viime viikolla 112

Kilpailut

Uusimmat