Lapin aluehallintovirasto jatkoi tänään määräystä pakollisesta terveystarkastuksesta kaikille riskimaista Enontekiön, Inarin, Kemin, Kittilän, Kolarin, Muonion, Pellon, Rovaniemen, Sallan, Tornion, Utsjoen ja Ylitornion rajanylityspaikkojen kautta Suomeen tuleville.
Rokotustilanteessa kirjaaminen tapahtuu lukemalla viivakoodista henkilötiedot henkilökortista. Ohjelmistorobotiikan avulla annettiin keväällä myös noin 14000 ajanvarausaikaa kakkosrokotteisiin.
Oulussa todettiin eilen kolme uutta koronatartuntaa, ja karanteeniin asetettiin yhteensä 15 henkilöä.
Oulussa todettiin eilen kaksi uutta koronavirustartuntaa.
Eilen Oulussa tuli ilmi kaksi uutta koronatartuntaa, molemmat yliopistollisen ja kaupunginsairaalan tartuntoihin liittyviä.
Koronarokotukset laajenevat Oulussa 57-vuotiaisiin ja sitä vanhempiin henkilöihin. Tällä hetkellä rokotusvuorossa ovat myös riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt.
Raahen rokotuspisteisiin annetaan koronarokotusaikoja 55 vuotta tänä vuonna täyttäville ja alle 55-vuotiaille riskiryhmään 1 ja 2 kuuluville.
Oulu on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa, ja kaupunki kehottaakin kaupunkilaisia vastuulliseen vapun viettoon.
Koronarokotukset laajenevat Oulussa. Rokotusvuorossa ovat nyt 62-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt sekä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt.
Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alueella ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja.
Puhelinajanvaraus koronarokotukseen on suljettu Oulussa tältä päivältä ruuhkautumisen vuoksi.
Oulussa todettiin eilen kolme uutta koronatartuntaa, ja karanteeniin asetettiin kuusi henkilöä.
70-vuotiaat ja sitä vanhemmat oululaiset voivat varata ajan koronarokotukseen perjantaista 26.3. klo 8 alkaen.
Leikkauspotilaiden rokottamisella voitaisiin kansainvälisen tutkimuksen mukaan ehkäistä enemmän koronavirukseen liittyviä kuolemia verrattuna muuhun väestöön, erityisesti yli 70-vuotiailla leikkauspotilailla sekä potilailla, joille tehdään syöpäleikkaus.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on päättänyt, että koronarokotuksia AstraZenecan rokotteella voidaan jatkaa 65 vuotta täyttäneillä ensi maanantaista alkaen.
Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui tänään ja päivitti tilannekuvan koronaviruksesta ja toimista alueellaan.